Kézilabda

A máltai lovag: Süle Ádám

Alig egy éve, hogy elbúcsúztunk magazinunk korábbi sportújságírójától, Süle Károlytól, aki életének 60. évében hunyt el. Nem gondoltuk volna, hogy a Süle név szerzőként ilyen hamar visszatér a lapba, ám néhai kollégánk Máltán élő, dolgozó és sportoló fia, Ádám, továbbviszi az atyai örökséget: kézilabdás interjúkat kezdett írni weblapján, a thejumpshot.com-on, melyek közül felajánlotta a Regio Regiának a Közép-Dunántúlt érintő cikkeket. Hiába, nem esik messze az alma a fájától. (2018.05.10)

Tovább

Harsányi bronzzal vonult vissza

Bajnoki bronzéremmel fejezte be pályafutását Harsányi Gergely, miután a Tatabánya az Eger hétvégi legyőzésével bebiztosította a harmadik helyet a férfi kézilabda-bajnokságban. (2018.04. 28)

Tovább

Elhagyja a Grundfost a válogatott beállós

Megbeszélte jelenlegi kenyéradójával, hogy klubot vált a nyáron – közölte Szöllősi Szabolcs, a Tatabánya válogatott beállósa. Nem lépett pályára, pedig ott ült a kispadon a csurgóiak ellen 27–20-ra megnyert bajnoki mérkőzésen Szöllősi Szabolcs, a győztes gárda 29 éves beállósa, aki három éve egyik vezéregyénisége a bronzérmes, a harmadik hely megszerzéséért ismét jó eséllyel harcoló együttesnek. (2018.03.19)

Tovább

Pánovics: A megoldást az utánpótlásképzés rejti

Pánovics Lajos neve sokaknak ismerősen cseng. A TBSC egykori játékosával beszélgettünk az osztrák kupa-elődöntő előtt. Szó esett a magyar és az osztrák kézilabdáról és Joachim Deckarmról is, akivel Pánovics sajnálatosan ütközött Tatabányán, és a kiváló kézilabdás azóta tolószékbe készszerült. (2018.03.03)

Tovább

Iváncsik Mihály: “Elszaladt mellettünk a világ”

Iváncsik Mihály nevét mindenki ismeri, aki jártas a honi kézilabdában. Tagja volt a Győr háromszoros- 1987-ben, 1989-ben és 1990-ben-bajnok csapatának, illetve az 1985-86-os szezonban IHF kupát nyert. Kétszer volt világ- (1989, 1991) és egyszer Európa-válogatott. Három fia van, Gergő, Tamás és Ádám. A két idősebb korábban az MKB Veszprémet, míg a legifjabb a Tatabánya csapatát erősítette. Mindhárom fia szélsőként játszott, de csak Tamás lett jobbszélső, mint az édesapja.  Iváncsik Mihály pályafutása végén az NB II-es Komáromban játszott, majd 2009-ben befejezte aktív sportolói pályafutását. Az egykori világválogatottat kérdeztük, mit gondol a mai kézilabdáról. (2018.03.01)

Tovább

Megkezdte a felkészülést a Matics-csapat

Hétfőn, a délelőtti erőnléti edzéssel kezdte meg a Grundfos Tatabánya KC a tavaszi folytatására a felkészülést. Az első közös gyakorláson a hazai és külföldi válogatottakban szereplő játékosok nélkül indult a tréning. (2018.01.16)

Tovább

Grundfos: Francia ellenfél az EHF-kupában

A férfi EHF-kupa selejtezőjének harmadik fordulójában a Grundfos Tatabánya KC ellenfele a francia Chambéry lesz. A drukkerek között vannak, akik annak örülnek, hogy nem spanyol vagy német ellenfelet kapott a francia csapat. A tatabányaiak egyébként pont a Chambéryt akarták elkerülni. A magyar kézilabda szövetség beszámolója szerint a keddi, bécsi sorsoláson az is kiderült, hogy a Tatabánya hazai pályán kezdi a párharcát novemberben. (2017.10.18)

Tovább

V. Kanyó Memorial kézilabdatorna Tatabányán

Immár ötödik alkalommal rendezik meg a Kanyó Memorial kézilabdatornát, ahol a hazai egyesületek mellett négy külföldi klub U14-es és U16-os csapatai versengenek egymással. A mérkőzéseket Tatán és Tatabányán rendezik. (2017.08.24)

Tovább

II. Buzási József Emléktorna Dorogon

Ismét a kézilabdáé lesz a főszerep Dorogon augusztus 25-26-án és szeptember 2-3-án. A Városi Sportcsarnokban immár második alkalommal rendezi meg a Dorogi ESE kézilabda szakosztálya a Buzási József Emléktornát. (2017.08.23)

Tovább

Harmadik lett Szlovéniában a Grundfos

A sikeres csehországi túra után Szlovéniában folytatta a felkészülést Matics Vladan vezetőedző csapata. A Tatabánya Novo Mestóban a harmadik helyet szerezte meg a négyes nemzetközi tornán. A mieink a fehérorosz SzKA Minszk, a szlovén Bajnokok Ligája résztvevő Celje, valamint a házigazdák bajnoki negyedik helyezettje, a KRKA Novo Mesto társaságában küzdöttek a helyezésekért. (2017.08.21)

Tovább

Horvát átlövő a Grundfos-nál

Kétméteres jobblövő erősíti csapatunkat a 2017/2018-as szezontól! Jakov Vrankovics, a 93-as születésű, Vranko becenévre hallgató horvát játékos idáig a Dinamo Bukarest csapatában képviselt húzóerőt. (2017.07.20)

Tovább

Grundfos KC: Dénes újabb egy évre aláírt

Dénes János, a tatabányai kézilabdacsapat kapitánya az egyesületnél folytatja pályafutását. Nagy mozgás egyébként sincs a Grundfos Tatabánya KC háza táján. A bajnoki és kupabronzérmes együttes két kivétellel minden játékosát megtartotta. (2017.07.07)

Tovább

« 1/42. oldal »

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió