Harsányi bronzzal vonult vissza

 
Bajnoki bronzéremmel fejezte be pályafutását Harsányi Gergely, miután a Tatabánya az Eger hétvégi legyőzésével bebiztosította a harmadik helyet a férfi kézilabda-bajnokságban. (2018.04. 28)

Harsányi Gergely

A Tatabánya számára a szezon elején a reális célkitűzés a harmadik hely volt a bajnokságban, a szegediek tavaly év végi pontvesztései azonban bizakodásra adtak okot Vladan Matic tanítványai számára. A tatabányaiak ki is használták a Tisza-partiak botlásait, ezzel elérhető távolságba került a bajnoki döntő számukra. Egészen a bajnokság hajrájáig, amikor Ilyés Ferencék előbb Dabasról, majd Vácról sem tudták elhozni a győzelemért járó pontokat, így ismét a bronzéremért kellett harcolnia a Bányásznak, amit egy fordulóval a bajnokság vége előtt, az Eger legyőzésével sikerült is bebiztosítani. A Tatabánya ezzel zsinórban negyedszer ünnepelhetett bajnoki bronzérmet.

Vladan Matic vezetőedző a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, a két sztárcsapat – Veszprém, Szeged – és a Tatabánya között sokkal nagyobb a különbség, mint a Bányász és a többi csapat között. „Harcoltunk végig, sajnos nem bírtuk, de elégedettek vagyunk” – mondta a szerb szakember, aki ugyanakkor hozzátette, azt sajnálja, hogy az EHF Kupából már a selejtező harmadik fordulójában kiestek a francia Chambéry Savoie csapatával szemben. „Nem volt szerencsénk, kaptunk egy iszonyú nehéz ellenfelet. Egymás után negyedik évben bronzérmesek vagyunk, ezt is nehéz bírni, de erős ez a csapat.”

„Félévkor úgy tűnt, hogy talán még a második helyet is megcélozhatjuk, de azért mindenkinek tudnia kell, hogy hol a helye. A Tatabánya fejlődik, de azért ahhoz, hogy a Szegeddel és a Veszprémmel felvegyük a versenyt, több kell” – fogalmazott Ilyés Ferenc.

A mérkőzés után elbúcsúztatták Harsányi Gergelyt és Szöllősi Szabolcsot. Előbbi befejezi profi pályafutását, utóbbi pedig másik klubnál folytatja.

„Rengeteg érzelem dúlt bennem az elmúlt időszakban, hiszen egy húszéves pályafutás zárul most le. Nagy öröm természetesen, hogy megszereztük a bronzérmet, hiszen a csapattal ez volt legfontosabb célkitűzésünk. Egy csodálatos csapatban játszhattam most is és az elmúlt évtizedekben. Rengeteg nagyon jó játékossal játszhattam együtt illetve egymás ellen, rengeteg barátot és élményeket szereztem, amit továbbviszek majd magammal a civil életben. Bár fájt a szívem, de nagyon boldog volt ez a nap” – mondta Harsányi az M4 Sportnak.

A 179-szeres válogatott kézilabdázó a búcsúmeccs másnapján a Kossuth Rádiónak arról beszélt, több oka is van annak, hogy befejezte élsportolói pályafutását. „Egyrészt pár nap múlva 37 éves leszek, és nem lehet az élsportot a végtelenségig csinálni. Másrészt az elmúlt években volt néhány olyan sérülésem, amely figyelmeztetett arra, hogy a szervezetemnek is több idő kell a regenerációra. Továbbá a civil életemet is terveznem kell, mivel nem vagyok már huszonéves.”

Harsányi Gergely hozzátette, utolsó mérkőzésére a családtagjai mellett még olyan barátai is elmentek, akik húsz éve az első NB I-es meccseit is látták Nyíregyházán. „A mérkőzés azért is volt fontos, mert újra megszereztük a bajnokságban a bronzérmet, tehát egy sikerrel tudtuk lezárni a szezont és tudtam én is befejezni a pályafutásomat.”

A jobbszélső elárulta, már akkor érezte, hogy hamarosan eljön a váltás ideje, amikor Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány – a korábban megbeszéltek ellenére – nem vitte el őt a januári Európa-bajnokságra. „Ez egy jelzés volt, hogy a legmagasabb szinten már nem tudom folytatni.”

Harsányi Gergely a jövővel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy mindenképpen a sportéletben szeretné kamatoztatni azt a tapasztalatot, amit az elmúlt évtizedekben szerzett. „Az elkövetkező egy-két hónap ennek szellemében fog telni, hogy nyitott szemmel és füllel járjak, hogy hogyan és merre tovább. De van konkrét tervem is, szeretnék a sport fejlesztésében üzleti oldalról is tevékenyen részt venni. Azt gondolom, hogy szintén egy aktív időszak fog következni az életemben.”

Forrás: M4sport

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió