Híreink

Coubertin-díjat kaptak fiataljaink

Pierre de Coubertin-ről, az újkori olimpiák atyjáról elnevezett díjat vehetett át a svájci Lausanne-ban, az Olimpiai Múzeumban francia, német és lengyel diákok mellett megyénk öt fiatalja. Fogarasi Ágnes, Heitz Katalin, Izbéki Balázs, Kovács Regina és Lestár Zita annak köszönhették a díjat, hogy kiváló sporteredményeiken kívül jó német vagy francia nyelvtudással büszkélkedhetnek és emellett a közösségért végzett aktív és áldozatos munkát is folytatnak.(2017.07.27)

Tovább

Nemzetközi Pierre de Coubertin hét Besançonban

A Landessportbund Rheinland-Pfalz az Association Européenne des Sports Bougogne Franche-Comté és a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége az idei évben ismét megrendezi a „Német-francia-magyar Pierre de Coubertin hetet” 2017. július 10-15. között a franciaországi Besançonban. (2017.07.12)

Tovább

Erasmus pályázattal a partnerkapcsolatokért

Októberben ünnepelte negyedszázados partnerkapcsolatát a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége (KEMSZÖSZ), a Landessportbund Rajna-Pfalz (LSB) és az Association Européenne des Sports (AES). A partnerség továbbfejlesztését az ERASMUS pályázattól várják. Ennek tartalmáról, lehetőségeiről rendeztek workshop-ot a Geothe Alapítvány szervezésében a németországi Klingenthalban május 22 és 24 között. (2017.06.16)

Tovább

Kérdőív

A KEM SZÖSZ nemzetközi partnere a Rajna-Pfalz Tartományi Sportszövetség ifjúsági csapata a segítségünket kéri egy nemzetközi kutatás elkészítéséhez. Kérjük, minél többen töltsék ki az alábbi linken található kérdőívet megyénk sport iránt elkötelezett fiataljai, melyet német, francia, vagy angol nyelven lehet elérni. A kérdőív anonim, kitöltése kb. 15-20 percet vesz igénybe.   Köszönettel: Horváthy Lóránt KEM SZÖSZ elnöke (2017.05.01)

Tovább

Együttműködés a természetjárásért

Tatabánya Megyei Jogú Város, a KEM-SZÖSZ és KEM-SZÖSZ Természetbarát Szövetség együttműködési megállapodást kötött, mely az 5 éves "GERECSE 50" egy pár hónapja aláírt megállapodása után igen jó bizonyítéka, példája a jó kapcsolatoknak a természetjárás fejlesztése érdekében!(2016.11.04)

Tovább

Negyedszázados sportbarátságot ünnepeltek

Éppen 25 éve, hogy hivatalosan is pecsét került a Rajna-Pfalz Tartományi Sportszövetség, az akkori Komárom-Esztergom Megyei Sportigazgatóság, illetve a megyei Sportszövetségek Szövetsége között létrejött sport partnerkapcsolatra. A közelmúltban ezt a jubileumot ünnepelték az érintett felek Németországban, a tartományi székhelyen, Mainzban. (2016.10.24)

Tovább

Trinacionális Találkozó Opole – Lengyelország

A Fogyatékkal Élők Komárom–Esztergom Megyei Sportszövetség 16 fős delegációval - 11 tanuló és 5 felnőtt kísérő - vett részt az első ízben megrendezett nemzetközi találkozón Lengyelországban 2016. szeptember 25-30. között. A szervezők nem árultak zsákbamacskát, a remek programokról már tavasszal, egy előzetes programismertető találkozón tájékozódhattak az érdeklődők, így a pozitív élmények sem maradtak el. Tatai diákotthon, a tatabányai Éltes Mátyás Iskola, a tatabányai Vakok és Gyengénlátók Komárom-Esztergom Megyei Egyesülete tanulói és nevelői négy napot töltöttek Turawa pompás üdülőkomplexumában. (2016.10.19.)  

Tovább

Pierre de Coubertin-díj

A németországi Lörrach-ban került sor az idei Pierre de Coubertin-díjakat elnyert gimnazisták szemináriumára. A francia és német diákok mellett magyarok most először részesültek a kitüntetésben, méghozzá Komárom-Esztergom megyéből. (2016.08.01)

Tovább

Pierre de Coubertin hét Lörrachban

A Németország és Franciaország között 50 éve aláírt Elysée-szerződés évfordulója alkalmából a Német-Francia Ifjúsági Iroda 2013-ban számos akciót hirdetett meg, amelyben egyesületeknek, különböző szervezeteknek, iskoláknak és szövetségeknek volt lehetőségük arra, hogy a jubileumi ünnepség részesévé váljanak a két ország közötti barátság jegyében. (2016.07.12)

Tovább

KEMSPORT a Facebook-on is!

Újabb mérföldkőhöz érkezett a www.kemsport.hu weboldal: kedves barátaink, kedvelőink, ismerőseink immár a legnagyobb közösségi portálon, a Facebook-on is követhetik híreinket. Bátran keressék fel az oldalt, és Like-jukkal, ajánlásukkal segítsék munkánkat! (2016.05.27)

Tovább

Új e-mail címre várjuk a híreket!

Felhívjuk  szövetségünk tagjainak, a sportegyesületeknek, önkormányzatoknak és minden barátunknak figyelmét arra, hogy szerkesztőségünk e-mail címe megváltozott. Híreiket, információikat a jövőben a   kemszosz@kemsport.hu   e-mail címre várjuk! (2016.04.25.)

Tovább

Évindító és partnerkapcsolati börze Dijonban

A Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége a Rajna-Pfalzi és Burgundia Sportszövetséggel, több mint két évtizede fennálló sport partnerkapcsolat keretében 2016. március 18-20. között meghívást kapott a franciaországi Dijonba a hagyományos évindító értekezletre és partnerkapcsolati börzére. Horváthy Lóránt, a KEM SZÖSZ elnöke, Szöllősi Miklós a KEM SZÖSZ főtitkára, a MASZ Észak-Dunántúli Regionális Igazgatósága regionális igazgatója és Varga Zita a partnerkapcsolatot segítő felelőse a német és francia partnerekkel a 2016. évi közös nemzetközi találkozókról és programokról egyeztetett. (2016.03.29.)

Tovább

« 1/8. oldal »

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió