Coubertin-díjat kaptak fiataljaink

Pierre de Coubertin-ről, az újkori olimpiák atyjáról elnevezett díjat vehetett át a svájci Lausanne-ban, az Olimpiai Múzeumban francia, német és lengyel diákok mellett megyénk öt fiatalja. Fogarasi Ágnes, Heitz Katalin, Izbéki Balázs, Kovács Regina és Lestár Zita annak köszönhették a díjat, hogy kiváló sporteredményeiken kívül jó német vagy francia nyelvtudással büszkélkedhetnek és emellett a közösségért végzett aktív és áldozatos munkát is folytatnak.(2017.07.27)

Tovább

900-an futottak a nagy hőségben

A XXXIV. Tatai Minimarathon célszalagját Kovács Attila szakította át elsőként, de természetesen minden korcsoportban külön is hirdettek győztest a szervezők. A versenyen a nagy meleg ellenére is mintegy 900-an indultak. (2017.08.06)

Tovább

Old Lake Man Triatlon Tatán

A Footour Futó, Kerékpáros és Triatlon Sportegyesület valamint Tata Város Önkormányzatának közös szervezésében, 2017. augusztus 18-19-én Tatán rendezik az Old Lake Man Középtávú Triatlon Amatőr Magyar Kupát. Az eseményről a szervezők a Városháza dísztermében rendeztek sajtótájékoztatót. (2017.08.03)

Tovább

Az U17-es válogatott Dorogon lép pályára

Július 31-én a Buzánszky Jenő Stadionban kerül megrendezésre a Telki Kupa egyik meccse. A tornán az U17 korosztályos válogatott méri össze tudását a horvát, cseh és szlovák nemzeti tizeneggyel. A tradicionális versenyt immár 37. alkalommal rendezik meg, korábban Aranykalász Kupa és Ráckeve Torna néven ismerhettük az eseményt. (2017.07.27)

Tovább

Dorog: Hamarosan kezdődik a bajnokság

Az elmúlt hétvégén a Dorogi FC két edzőmérkőzést is játszott, amelyekkel befejeződött az NB II-es bajnokságra felkészítő időszak számukra. Schindler Szabolcs vezetőedző és Tóth Csaba szakmai igazgató értékelte a látottakat. (2017.07.25)

Tovább

Elstartolt a 11. országos utánpótlás focitábor

Az edzőtábor a korábbi évekhez hasonlóan két helyszínen zajlik majd: Bajóton ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét, pénteken már Gyulán folytatódik köszönhetően a gyulai Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémiával való évek óta tartó gyümölcsöző együttműködésnek. A résztvevő fiatal focisták addig is napi két edzéssel, edzőmérkőzéssel és számos kiegészítő programmal hangolnak a hétvégi megmérettetésre, ahol egy nemzetközi tornán is részt vesznek. (2017.07.24)

Tovább

Vértes Kupa: öt első hely

281 versenyző vett részt a hétvégén zajló kétnapos Vértes Kupán. A szombati nap során Tatabányán, vasárnap pedig a várgesztesi erdőkben futottak a résztvevők. A Gerecse Tájfutó Club versenyzői 5 első, két második és két harmadik helyet szereztek a különböző korcsoportokban. (2017.07.23)

Tovább

Közép-Európa görkoris fővárosa volt Tatabánya

Tatabányán közel 200 versenyző részvételével rendezték meg a hétvégén a görkorcsolyázó Közép-Európa Kupa zárófordulóját. Nagy volt a sürgés-forgás a hétvégén a tatabányai görkorcsolyapályán, hiszen a Közép-Európa Kupa hatodik, zárófordulóját bonyolították le a létesítményben. Közel 200 versenyző érkezett az eseményre, a tatabányaiak mellett Szegedről és Szombathelyről, emellett Ausztriából, Csehországból, Szlovákiából és Ukrajnából is jöttek sportolók. (2017.07.20)

Tovább

Serdülő-újonc országos atlétikai bajnokság

Budapest adott otthont az újonc és serdülő atléták idei országos egyéni pályabajnokságának. A TSC-Geotech versenyzői bár aranyérem nélkül, de 6 dobogós helyezéssel és számtalan pontszerző eredménnyel érkeztek haza. (2017.07.19)

Tovább

Jól „sáfárkodnak” a költségekkel a megyei klubok

Az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága sajtótájékoztatót tartott a hétvégén rajtoló megyei bajnokságokról, illetve a 2017-18-as TAO pályázatok elbírálásával kapcsolatban. Dr. Kancz Csaba megyei társadalmi elnök elmondta, a 2017-2018-as bajnokságra hatvan felnőtt együttes nevezett. (2017.08.10)

Tovább

A TFCE kiejtette a megyei bajnokot a kupából

Megkezdődtek a küzdelmek a Magyar Kupa megyei selejtezőiben, ahol több meglepetés is született, például a megye 2-ben újonc tatabányai csapat 4:1-el búcsúztatta a tavalyi megyei bajnok Vértesszőlőst. (2017.08.10)

Tovább

Ligaértekezletet tartott a megyei igazgatóság

Az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága ligaértekezletet tartott a megyei sportszervezeteknek. Sipos Zoltán, a Regionális Utánpótlás Központ koordinátora tájékoztatta a klubok képviselőit a Bozsik Program tapasztalatairól. Elsősorban az adminisztráció pontosságáról informálta a hallgatóságot, például az edzők megnevezésére már a szezon kezdetekor. (2017.08.07)

Tovább

KEM Szuperkupa szőlősi győzelemmel

Szuperkupadöntővel vette kezdetét a megyei futballszezon, legalábbis ami a két érintett csapatot illeti. A megyei első osztály bajnoka, a Vértesszőlősi SE, valamint a Megyei Kupa győztese, a Zsámbéki SK csapott össze. A győzelmet a Vértesszőlős szerezte meg, miután 3-1-re le tudta győzni Almásfüzitőn a Zsámbék csapatát. (2017.08.05)

Tovább

Sidi bronz az EB-n

Péni István ezüst-, míg a komáromi Sidi Péter bronzérmet nyert a nagyöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számában a bakui sportlövő Európa-bajnokságon. (2017.07.31)

Tovább

Húsz évesen hunyt el a magyar labdarúgó

A Komárom-Esztergom megyei harmadosztályban induló Bakonysárkányi SE húsz esztendős játékosa, Horváth Erik tragikus hirtelenséggel elhunyt. Horváth az előző szezonban a másodosztályban nyolc találkozón volt kezdő, két találatot szerzett. (2017.07.25)

Tovább

Masters és szabadidős magyar bajnokság

Mint minden évben, így idén is lehetőséget adott az elmúlt hétvégén a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a masters korú, illetve a szabadidős-egyetemista kajakosoknak, kenusoknak arra, hogy megmérkőzzenek egymással az országos bajnoki címért. Ebben az évben a Szolnoki Olimpiai Központban, a Holt-Tisza pályán zajlottak a küzdelmek. A Vértesi Erőmű Sportegyesület kajakszakosztályát 12 versenyzője (legfiatalabb 19, míg a legidősebb 56 éves) 26 nevezéssel képviselte. (2017.07.25)

Tovább

Pekler aranyérmet nyert Azerbajdzsánban

Pekler Zalán, a komáromi Finomító SLK sportlövője remek formában érkezett a bakui junior EB-re, ahol a kisöbű szabadpuska fekvő számában is egészen kiemelkedően teljesített: az alapversenyben 621,1 kört lőtt, amivel csaknem négy körrel volt jobb a másodiknál, majd a finálét 250,6 körös juniorvilágcsúccsal nyerte meg. (2017.07.23)

Tovább

Horvát átlövő a Grundfos-nál

Kétméteres jobblövő erősíti csapatunkat a 2017/2018-as szezontól! Jakov Vrankovics, a 93-as születésű, Vranko becenévre hallgató horvát játékos idáig a Dinamo Bukarest csapatában képviselt húzóerőt. (2017.07.20)

Tovább

Eredményes félévet zártak a tatai judosok

Érmek, értékes helyezések az országos diákolimpián, sikeres nemzetközi szereplés: ismét eredményes fél évet zárt a Tatai AC judo szakosztálya. A 2015-ben újjáalakult csapathoz rövid idő alatt olyan sokan csatlakoztak, hogy lassan nagyobb teremre lesz szükségük az edzések megtartásához. A távlati cél egy megyei szinten is meghatározó judo iskola létrehozása – foglalta össze az utóbbi hónapok történéseit Szeles Viktor edző. (2017.07.19)

Tovább

Interjú Khéner László, megyei elnökkel

- Véget ért a megyei labdarúgó szezon, sok izgalommal, küzdelemmel, főleg ami az első osztályt illeti. Tizennégy csapattal rajtoltak, aztán a Lábatlan kiesése miatt tovább csökkent a létszám. Miként sikerül megoldani a zökkenőmentes kezdetet, aztán a folytatást? (2017.07.17)

Tovább

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió