Erasmus pályázattal a partnerkapcsolatokért

Októberben ünnepelte negyedszázados partnerkapcsolatát a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége (KEMSZÖSZ), a Landessportbund Rajna-Pfalz (LSB) és az Association Européenne des Sports (AES). A partnerség továbbfejlesztését az ERASMUS pályázattól várják. Ennek tartalmáról, lehetőségeiről rendeztek workshop-ot a Geothe Alapítvány szervezésében a németországi Klingenthalban május 22 és 24 között. (2017.06.16)

Tovább

Pilismaróton rúgták a bőrt

Nagy érdeklődés jellemezte a mintegy 20 csapat részvételével rendezett labdarúgótornát a Komárom-Esztergom megyei településen. Ezúttal a középsúlyos értelmi fogyatékossággal élők alkotta csapatok léptek pályára, illetve egyesített csapatok is bekapcsolódhattak a megmérettetésbe, külön csoportokban. Érkeztek csapatok például Diósjenőről, Budapestről, Homokról is. (2017.06.09)

Tovább

Ismét Pest megye bajnoka lett a Kémények!

A komáromi KVSE Kémények kosárlabdacsapata harmadszor nyerte el a Pest megye bajnoka címet, míg a Komárom-Esztergom megyei bajnokság végén ezüstérem került a fiúk nyakába. Várakozáson felül teljesítettek az U21-esek, akik a hatodik helyet szerezték meg, így nagyon sikeres szezont zárt a csapat. (2017.06.05)

Tovább

Esztergomi ezüst a Fair Play Cup-on

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fair Play Cup középiskolai labdarúgó programjának országos döntőjébe jutott az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium, és a dobogó második fokán végzett. Mihalovits Gábor, a fiatalok testnevelő tanára elmondta, egy olyan csapattal indultak el ezen a tornán, akikkel más viadalokon is együtt rúgják a bőrt.(2017.06.03)

Tovább

Grónay újabb bajnoki öve

Ismét hatalmas sikerrel tért haza komáromi harcosunk Grónai Sándor az Alexandros Bulls Muay Thai Gym versenyzője és vezetőedzője, és az Unicentral Bulls Thai Box Klub versenyzője a Milánóban megrendezett WFC – World Fighters Council és a WMKF – World Martial Kombat Federetaion Európa-bajnokságáról. (2017.06.01.)

Tovább

Póló nyár - 2017

A TVSE Tatabánya Vízmű Sportegyesület a Magyar Vízilaba Szövetség tamogatasaval két turnusban, 2017. 06.19-23. és 2017. 06.26-30. közötti időszakban vizilabda tabort szervez. Minden úszni tudó 2004 és utana született fiúk és lany jelentkezését varják, Tatabanyáról, illetve vonzaskörzetéből. A tabor ingyenes! Ebédet és uzsonnat biztositjuk. (2017.05.28.)

Tovább

Tatai lányok sikere a Diákolimpia® döntőjében

2017. május 24-én kezdődtek a 2016/2017. tanévi Diákolimpia® Atlétika országos döntői, amelynek idén Székesfehérvár ad otthont négy korcsoportban. A versenyek szerdán a II. korcsoporttal indultak, amelynek során mintegy 300 gyermek mérte össze tudását. A leány csapatversenyben végül a tatai Kőkúti Általános Iskola a 2. helyezést érte el. A Diákolimpia® idén ünnepli a 30 éves jubileumát. (2017.05.25.)

Tovább

Bronzérmes a Grundfos Tatabánya

A kupabronz után megszerezte a bajnoki bronzérmet is a Tatabánya. A Grundfos csapat kitett magáért, határozott, szép játékukkal egyértelművé tették, hogy megérdemelten vehették át a bronzérmet. Az ünneplés sem maradt el, a játékosokkal együtt örült mindenki, sportvezetők, támogatók, szurkolók. (2017.05.15.)

Tovább

IX. Pilis túra

A Pilisszentkereszti Szlovák Önkormányzat a Pilisi Szlovákok Egyesületével közösen idén is megrendezi a „Juraj Migaš emléktúrát“, amelyre a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. Az esemény megfelelő alkalmat jelent arra, hogy a résztvevők jelenlétükkel hozzájáruljanak a magyar és a szlovák nép barátságának elmélyítéséhez. A túra időpontja: 2017. május 20, szombat. (2017.05.12)

Tovább

Komáromi siker a Harcosok Klubja gálán

Horváth Martin a komáromi Alexandros Bulls harcosa 3:0-ás egyhangú pontozással gyönyörű győzelmet aratott muay thai szabályrendszerben a Budapesten megrendezett 28. Harcosok Klubja gálán. Martin nagyszerű földre vitelekkel és leforgatásokkal, muay thai technikák felsorakoztatásával emelkedett felül ellenfelén. (2017.06.11)

Tovább

Pálya- és bajnokavató Bokodon

Bokodon is megújult a sportlétesítmény, amelynek hivatalos átadó ünnepségét a felnőtt bajnoki záró forduló, a Bokod–Tég-Felsőgalla bajnoki meccs előtt tartották.  Szöllősi Péter, a bokodiak elnöke beszédében elmondta, örömteli, hogy a TAO-s lehetőségnek köszönhetően megvalósíthatták elképzeléseiket, a nagy centerpálya egy talajcserén esett át, mögötte egy világítással ellátott edzőpályát hoztak létre, az öltöző alapterülete a kétszeresére nőtt, lettek új kispadok, labdafogó háló, illetve korlát is. Majd leszögezte, óriási beruházás ez egy ilyen kis csapat életében. (2017.06.10)

Tovább

Már lehet nevezni az idei Minimaratonra!

Augusztus 5-én szombaton újra Tatai Minimaraton! A verseny a megszokott távon de új időpontban, délelőtt 11.00 órakor kezdődik. Nevezni már lehet, a mellékelt információs tájékoztatóban található online címen, csapatverseny helyett több váltókorosztályban. Nevezzen, készüljön és találkozzunk augusztus 5-én a Tatai Minimaratonon! (2017.06.09)

Tovább

Harmadik az OSE Lions

Második mérkőzését is megnyerte a Miskolc ellen az OSE Lions kosárlabdacsapata, így magabiztos játékkal szerezte meg az NB I. B. bronzérmét. A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 az OSE Lions javára. (2017.06.06.)

Tovább

Lelátóavató Vértessomlón

Német nemzetiségi gálaműsor, májfadöntés, operett est és Vértessomló-Magyar Orvosválogatott labdarúgómérkőzés is szerepelt a község falunapi programjában, a legemlékezetesebb ez alkalomból mégis annak a lelátónak az avatóünnepsége volt vasárnap, amire közel négy éve vágyott a község sportszerető lakossága. (2017.06.04)

Tovább

A Budapest Bajnoki cím is a környei hölgyeké

Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megye után a Budapest Bajnokság legfényesebben csillogó serlegét is begyűjtötte a Környe Sportegyesület női labdarúgó csapata. Arról, hogy a Budapest Bajnokságban méressék meg magukat, a hölgyek döntöttek, s bár egyetlen vereséget szenvedtek el, a végjáték bővelkedett izgalmakban. (2017.06.02)

Tovább

Magyar kata-bajnok a komáromi Den Shin Dojo

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a WKF magyar bajnokságot, melyre több mint 700 versenyző nevezett, köztük a komáromi Den Shin Dojo is Pataki László két danos és Filep Imre hét danos mester vezetésével. (2017.05.29.)

Tovább

OKISZ KUPA Komáromban

2017. május 27-én, immáron 14. alkalommal zajlott az OKISZ KUPA Komáromban, a WF Sport és Szabadidő Központban. A Magyar Iparszövetség Szociális, Kulturális és Sport Alapítványa, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Iparszövetség (KISZÖV) által szervezett országos sportnapon szép számmal képviseltették magukat a szervezet tagjai. (2017.05.27.)

Tovább

Lezárultak az utánpótlás-versenyek

A tavaszi 5. fordulóval befejeződtek a megyei asztalitenisz utánpótlás csapatbajnokság ”A”-csoportjának küzdelmei. A tatai csarnok négy asztalán keményen pattogott a kaucsuk, és ebből most a hazaiak jöttek ki a legjobban - adta hírül a Komárom-Esztergom megyei Asztalitenisz Szakosztály honlapján. (2017.05.21.)

Tovább

Sikeresen rajtoltak az esztergomi evezősök!

20 klub versenyzői álltak rajthoz a Ferencvárosi Evezős Club hét végén megrendezett országos versenyén. Az Esztergomi Evezősök Hajós Egyletének 11 versenyzője, sikeresen rajtolt az év első rendes távú versenyükön, amelyen 7 érem mellett további 5 döntős helyezést értek el. (2017.05.14.)

Tovább

Fogathajtó verseny Ácson

Május 12. és 14. között rendezi Ács Város Önkormányzata a Kinizsi SC lovasszakosztályával közösen a fogathajtó Bujáki Gábor Emlékversenyt. A versenynek az Igmándi úti lovaspálya, valamint a Malom-tó és környéke (itt lesz a maratonhajtás) ad otthont. (2017.05.12)

Tovább

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió