Anyagi nehézségekkel küzd a Grundfos Tatabánya KC

 
Amennyiben a klub anyagi helyzetében nem történik jelentős változás, javulás, drasztikus lépésekre kell elszánni magunkat - nyilatkozta Marosi László, a klub elnöke. (2020.12.15.)

Az élvonalbeli férfi kézilabdacsapat az idén már nem játszik több bajnoki- és kupamérkőzést, ugyanis a szerdai soros ellenfelüknél, a Budakalásznál, több fertőzött játékost is regisztráltak, így a Magyar Kézilabda Szövetség ezt a találkozót elhalasztotta.

 

Marosi László klubelnök


Az utolsó meccsen a Kék Tigrisek legyűrték a Dabas gárdáját, de fogalmazhatnánk úgy is, hogy mostanában ez az egyetlen örömhír az együttes háza táján, amely nagyon nehéz hónapokat tudhat maga mögött. Erről és a folytatásról beszélgettünk egyebek mellett Marosi Lászlóval, a kézilabdaklub elnökével.


– A kilenc új játékost felvonultató, mondhatni új csapatunk munkáját a felkészülési időszakban sérülések nehezítették, majd szeptembertől a járvány okozta nehézségek tették szinte tervezhetetlenné a jövőt – emelte ki a sportvezető.

– Két kivételtől eltekintve a teljes felnőtt keret átesett a fertőzésen. A tavalyi pontvadászat tavaszi teljes leállítása után szeptemberben és októberben is többhetes tétlenségre volt kárhoztatva a társaság. Az Európa Ligában is azért léptünk pályára, hogy a nemzetközi kupákból ne zárjon ki minket az EHF…


Ősz óta mindössze hat bajnoki és négy Európa Liga-mérkőzést tudott lejátszani a 2020–2021-es szezonban a Tatabánya.


– Szakmailag is nehéz év van az együttes és klub mögött – hangsúlyozta Marosi László. – De az elmúlt időszakban folyamatos finanszírozási gondokkal is küzdött egyesületünk. Ezen pedig a mai napig nem tudtunk úrrá lenni, ezt megnyugtató módon rendezni. A felnőtt játékosaink juttatásait nem tudjuk pontosan fizetni. A kialakult helyzetben veszélybe került a csapat – jelenlegi formában történő – működtetése. Ha előre tekintünk, csak az biztos, hogy semmi sem biztos. Amennyiben a klub anyagi helyzetében nem történik jelentős változás, javulás, drasztikus lépésekre kell elszánni magunkat. A legfájdalmasabb döntéseket is meg kell hoznunk a játékosok, a szakmai stáb és nem utolsó sorban a klub érdekében. Úgy tűnik, ezt a minőségű együttest, amelyből hat játékosa is tagja a szűk magyar válogatott keretnek, ebben az összeállításban nem tudjuk fenntartani.


Amit Marosi László elmondott, ezt senki se tekintse „búcsúüzenetnek”. Nem erről van szó, ám az tény, hogy lezárulhat egy korszak.


– Minden esetre minden támogatónknak és szurkolónknak szeretnénk megköszönni az elmúlt szép és eredményes időszakot, kérnénk mindenkit, hogy lehetősége szerint ez után is segítse a Kék Tigrisek munkáját – fogalmazott a klub elnöke. – Továbbra is mindenkire számítunk, és a kiszámíthatóbb, illetve biztonságosabb jövő reményében kívánunk mindenkinek áldott karácsonyt és boldog újesztendőt!


Cikk: Petrik J.
Forrás: kemma.hu

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió