12 tatabányai kézilabdázó kapta el a covidot

 
Korábban a Grundfos Tatabánya KC élvonalbeli együttesében hat játékos koronavírus tesztje lett pozitív. Ezek után a csapat többi tagját is vizsgálat alá vetették. (2020.10.14.)

Kedden délelőtt, amikor megkapták a csapat tagjai a szűrés eredményét, kiderült, hogy az egyik tatabányai kapus és a felnőtt kerethez tartozó egyik ifjúsági játékos kivételével valamennyi kézilabdás koronavírus-fertőzött. Azaz a tizenhét tagú keretből tizenöten, és ehhez jön még Bálint Bence, aki egy komoly térdműtét után lábadozik. Minden bizonnyal a sportág történetében példátlan, hogy egy teljes játékoskeret bármilyen betegségnek is így, egyszerre vált volna az „áldozatává”.

 

A részletekről, a lehetséges forgatókönyvről Marosi László, a klub elnöke tájékoztatta portálunkat. Az elnök megerősítette, hogy gyakorlatilag az egész csapat koronavírus-tesztje pozitív.
– Ez a helyzet óriási problémákat okoz, borzalmasan nehéz körülményeket teremtett – emelte ki a sportvezető. – Ám ennek ellenére is elmondhatom, igyekszünk ebből a szezonból is kihozni a maximumot. De gondoljanak csak bele, hogy aki megfertőződött, annak fel kell épülnie, majd amikor gyógyultnak nyilvánítják, hat hétre rá kaphatja vissza a sportorvosi igazolását. A Magyar Kézilabda Szövetség segítőkész és rugalmas. Azon fáradozik, illetve mindent elkövet annak érdekében, hogy az indokolt halasztásokkal együtt is be lehessen majd fejezni a bajnokságot.

 

Az Európai Kézilabda-szövetséget (EHF) szintén kedden tájékoztatta a tatabányai klub, a csapat háza táján kialakult helyzetről. A Kék Tigrisek továbbra is szeretnék elhalasztani az első két Európa-liga meccsüket, illetve az itthoni nemzetközi kupatalálkozóit Tatabányán játszani.
– A kérelmünkre várjuk az európai szövetség válaszát – magyarázta Marosi László. – Amennyiben az EHF nem engedélyezi a halasztást, fizikailag akkor sem tudunk kiállni. Remélem, az EHF vezetői olyan megoldást találnak, amely mindenki számára elfogadható.

 

Programváltozás


Ahhoz a hazai szakszövetség már hozzájárult, hogy a Grundfos Tatabánya KC elhalassza a Telekom Veszprém, a MOL-Pick Szeged, illetve a Csurgó elleni bajnoki találkozóit. Az Európa-liga csoportmérkőzései közül az első kettőt szeretné elhalasztani a Bányász. Azaz, az október 20-ai, idegenbeli Eurofarm Peliszter (északmacedón), illetve az október 27-ei, hazai Rhein-Neckar Löwen (német) ellenit. A további tervezett menetrend: November 17., RK Trimo Trebnje (szlovén) (o). November 24., Kadetten Schaffhausen (svájci) (i). December 1., GOG (dán) (i). December 8., GOG (o). Február 9., Peliszter (o). Február 16., Löwen (i). Február 23., Schaffhausen (o). Március 2., Trebnje (i).

 

Logo

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió