Meghalt Kaló Sándor

 
Hosszú, súlyos betegség következtében január 28-án, 75 éves korában elhunyt Kaló Sándor, korábbi sokszoros válogatott kézilabdázó, aki a Tatabánya játékosaként háromszoros magyar bajnok és kétszeres kupagyőztes volt.(2020.01.29)


Kaló Sándort választották meg az Év kézilabdázójának és kétszer lett a bajnokság gólkirálya. Balkezes átlövőként százötvenháromszor szerepelt a nemzeti együttesben. Ott volt az 1972-ben, Münchenben szerepelt magyar válogatottban is, ahol tizennégy gólt szerzett. Volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya is.

Edzői pályája döntő részét Veszprémben töltötte, 1984-ben került Veszprémbe, miután Tatabányán más feltételekkel nevezték ki edzőnek, mint amiben megállapodtak. Éppen három évtizeden keresztül élt és dolgozott a bakonyalji városban, ahol az Építők az első két bajnoki címet az ő irányításával nyerték meg. Csapatával talán a legnagyobb részsikert a Barcelona ellen érte el, amikor Veszprémben tíz gól előnyük is lett. A visszavágón bírói támogatással végül kiegyenlített a Barca és az idegenben lőtt több gól a katalánok javára döntött.

Közben Kuvaitban is eltöltött négy esztendőt, egy-egy szezonra „kirándult” Várpalotára is, de mindig visszatért Veszprémbe.
Kaló Sándor magánéletét derékba törte családja tragédiája, az 1995-ben volt halálos autóbaleset, amelynek vétlen elszenvedője Gábor fia volt. A legutolsó időben pedig újabb bánat érte: talán legjobb barátja és egykori csapattára, Simó Lajos 2019 őszén volt, váratlan elvesztése.

Kaló Sándor búcsúztatásáról később döntenek.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió