Sportegészségügy

Nyáron fontos a sok folyadék

A nyári időszakban úton útfélen azt halljuk, hogy a nagy melegben milyen fontos a megfelelő folyadékbevitel. De mennyi is az az annyi? Csak víz formájában pótolhatjuk az izzadással elvesztett ásványi anyagokat? Hideg vagy meleg italokat fogyasszunk a nagy hőségben? (2014.08.02.)

Tovább

Tudnivalók a hőségben

Kánikulai napokon a különösen meleg dél körüli, kora délutáni órákat töltse otthon, viszonylag hűvösben, besötétített szobában! Nagy melegben zuhanyozzon langyos vagy hideg vízzel akár többször is. (2014.08.01.)

Tovább

Sportegészségügy – veszélyesek a tiltott szerek

Frédéric Delavier izgalmas könyvet írt sportanatómia témakörben az izmok erősítésének egészséges módszereiről.  Érdemes elolvasni a könyvet, amely a tiltott szerek használatának veszélyeire is felhívja a figyelmet (2014.07.22.)

Tovább

A sport és az egészség kapcsolta orvosi szemmel

Mára már többszörösen bizonyított tény, hogy azok, akik nem mozognak eleget, gyakrabban betegek, illetve több népbetegségnek számító problémára és szövődményre számíthatnak. A betegségek 30-50 százaléka ugyanis a mozgáshiányra és a súlyfölöslegre vezethető vissza. Fogarasiné dr. Kiss Zsuzsanna (képünkön) tanácsai.

Tovább

Elsődleges cél az egészségfejlesztés

A testnevelés és sport oktatásában részt vevő pedagógusok, szakemberek számára szervezett konferenciát a Magyar Diáksport Szövetség. A helyszín hol is lehetett volna másutt, mint az edzőtáborban. (2014.02.10.)

Tovább

Hogy az újévi fogadalom ne sikertelenségbe torkoll

A nagy újévi fogadalmak idején rengetegen kezdik el kampányszerűen a testmozgást. Az évek alatt felszedett plusz kilókat sokan pár nap alatt szeretnék eltüntetni, és ugyanígy 2-3 hét alatt próbálják bepótolni az előző évek összes elmulasztott edzését. (2014.01.21)

Tovább

Kell a rendszeres testmozgás!

Ha a rendszeres testmozgás, mint a kocogás jót tesz az egészségnek, joggal gondolhatjuk, hogy az olyan turbó edzések, mint a maratoni futásra való felkészülés, még inkább. Ám egy kutatás során görög orvosok megállapították, hogy a maratoni futóknál a nagy artériák merevsége nőtt, ami arra utal, hogy bizonyos típusú, magas intenzitású testedzések valójában ártanak a szívnek, az artériák keményedéséhez, magas vérnyomáshoz, szívrohamhoz és akár halálhoz is vezethetnek. (2014.01.20.)

Tovább

A sport és a mozgás egészséges

A sport és a mozgás egészséges, növeli az általános jó közérzetet: a szív-érrendszer erősödik, a teljesítőképesség és az immunrendszer javul. Különösen az állóképességet növelő sportok, mint a futás, a nordic walking, a kirándulás, az aerobic vagy a biciklizés megfelelőek a mindennapi stressz oldására. Ezek a sportok azért is ideálisak, mert a mozgást mindenki saját teljesítőképességéhez tudja igazítani. /2014.01.19.)

Tovább

A rendszeres sportolás erősít

A rendszeres sportolásnak erõsítenie, nem pedig legyengítenie kell a szervezetet. Megeshet azonban, hogy nem ismerjük határainkat, és az edzés idõvel testi-lelki teherré válik. Ha megfogadod tanácsainkat, megőrizheted egészséged és a sportolás örömét is. (2014.01.17.)

Tovább

Űzzünk sportot az egészségből!

 Sportos hét vége lesz október 10–11-ig Tatabányán a Vértes Center, amelyet a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége rendez. Az eseményhez több sportos program is kapcsolódik. (2009. október 10-11)

Tovább

« 2/2. oldal »

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió