Elsődleges cél az egészségfejlesztés

 
A testnevelés és sport oktatásában részt vevő pedagógusok, szakemberek számára szervezett konferenciát a Magyar Diáksport Szövetség. A helyszín hol is lehetett volna másutt, mint az edzőtáborban. (2014.02.10.)

A testnevelés és sport oktatásában részt vevő pedagógusok, szakemberek számára szervezett konferenciát a Magyar Diáksport Szövetség. A helyszín hol is lehetett volna másutt, mint az edzőtáborban. (2014.02.10.)

 

Az 1987-ben alakult Szövetség civil szervezet, mely a köznevelés és a sport területén fejti ki munkáját. Két évvel ezelőtt a vezetőség elhatározta, hogy az iskolai sporton keresztül történő tehetséggondozás mellett a pedagógusokat is segíteni kívánja szakmai tevékenységükben. A konferencia célja az volt, hogy tájékoztatást nyújtson az iskolai testnevelés fejlesztésének lehetőségéről, módszertani újításokról.

A rendezvényen Michl József, országgyűlési képviselő, Tata polgármestere mondott köszöntőt, aki a parlament Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának tagja.

Michl József hangsúlyozta, hogy a konferencia kiválóan illeszkedik ahhoz az elképzeléshez, melyet a tatai önkormányzat évekkel ezelőtt fogalmazott meg: Tatán minden gyermek vagy sportoljon vagy valamilyen művészeti tevékenységet végezzen szabadidejében. Ennek feltételeit a város igyekszik folyamatosan megteremteni, már az idén is több fejlesztésnek lehetünk tanúi, melyek jó eséllyel fellendítik a sportéletet, mely már eddig is igazán pezsgő volt.

A szövetség szakmai igazgatója, dr. Molnár Zoltán kiváló gondolatnak tartotta a tatai példát, s hozzátette: – Minden gyermek számára meg kell teremteni a testnevelés órákon és a tanórán kívüli testmozgásban való részvétel lehetőségét, s arra kell őket ösztönözni, hogy a mozgás mindennapjaik állandó részévé váljon. Ugyanakkor ez nem lehet csak a legtehetségesebbek kiváltsága.

A konferencián elhangzott előadásokból kiderült, hogy a diáksport-szövetség különböző felméréseket végzett intézmények, pedagógusok és diákok körében a témában. A pedagógusok az egészségfejlesztést tartják elsődlegesnek, ám sajnos, jelenleg az országban még csak az intézmények hatvanhárom százaléka tudja biztosítani a mindennapos testnevelés feltételeit. Ezért jó, hogy az újabb pályázatok segíthetnek. A fórumon kérdések, válaszok hangzottak el, melyek elősegíthetik a változást.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió