Sportpolitika

Megújulnak a Jubileum park műfüves pályái

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. összefogásának köszönhetően hamarosan megkezdődhet a Jubileum park felső két műfüves grundpályájának a felújítása. A részletekről Schmidt Csaba polgármester és Török László, a Grundfos ügyvezető igazgatója számolt be a helyszínen. (2017.02.24)

Tovább

Dorog Sportkonferenciát szervez

Dorog Város Önkormányzata a Budapesti Corvinus Egyetem Sportgazdasági Kutatóközpontjával társszervezésben nagyszabású térségi sportkonferenciának ad otthont. Dorog városa elhivatott abban a kérdésben, hogy a hivatásos sportolók kettős karrierépítését elősegítse, valamint gyermekek részére sportolói életpályamodellt tudjon biztosítani általános iskolás kortól egészen felnőtt korig. (2017.02.16)

Tovább

Mainz-ben egyeztetett a KEM SZÖSZ

A Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége képviselői a közelmúltban a németországi Mainz-be látogattak, hogy ott tárgyaljanak a 25 éves – német-francia – sportkapcsolat folytatásának lehetőségeiről. Az Erasmus Plus program keretében ugyanis lehetőség nyílik egy pályázatra, mely nagymértékben segítheti a kapcsolatok fenntartását, további ápolását. (2017.02.13.)

Tovább

Sportünnep Komáromban

Idén is nagyszabású gálán díjazták Komárom legkiemelkedőbb sporttehetségeit, csapatait, sportszakembereit. Eredményekben és sikerekben 2016-ban sem volt hiány. Az iskolák tele vannak jó tanuló, jó sportoló diákokkal, a sportlövők, az úszók és a karatékák minden megmérettetésről érmekkel térnek haza. A KVSE felnőtt csapata veretlenül nyerte a megye I-et és felkerült NB III-ba. Grónai Sándor Milánóban thai-boksz világbajnoki övet szerzett. Miskolczi Julianna és Sidi Péter sportlövők pedig Komárom hírnevét öregbítették a riói ötkarikás játékokon. A rendezvényen tiszteletét tette Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Molnárné dr. Taár Izabella, a járási hivatal vezetője, dr. Molnár Attila polgármester, valamint a városvezetés több tagja is. (2017.02.01)

Tovább

Már lehet pályázni a sportösztöndíjra

A tatabányai önkormányzat várja a javaslatokat a Földi Imre sportösztöndíjasok személyére 2017. február 28-ig. Az ösztöndíjat az előző évi eredmények alapján évente négy sportoló nyerheti el 6-12 hónapra, a támogatás keretösszegét az önkormányzat mindenkori éves költségvetésében biztosítja. (2017.01.27)

Tovább

Sportünnep Komáromban

Zenés mulatsággal egybekötött sportünnepet rendeznek január 28-án Komáromban, a városi sportcsarnokban. Az eseményen adják át Komárom legjobb sportolóinak és edzőinek az elismerést, 2016-os teljesítményükért. (2017.01.10)

Tovább

Javaslatokat várnak!

Tatabánya Önkormányzata javaslatokat vár a Molnár János-, a Tatabánya Sportjáért, valamint a Zöld Ág Díj adományozására. Hosszú évek óta méltó módon ismerik el azokat a személyeket, szervezeteket, akik tevékenységükkel hozzájárultak városunk fejlődéséhez, jó hírének növeléséhez, értékeinek növeléséhez. Az idei évben is február 28-ig lehet javaslatot tenni arra, hogy kik a legméltóbbak az elismerésekre. (2017.01.05)

Tovább

Ismét lehet pályázni a sportösztöndíjra

Tata Város Önkormányzata a sportolók ösztöndíjáról szóló önkormányzati rendelet alapján anyagi támogatásban részesíti legkiválóbb sportolóit. Az ösztöndíjra azok nyújthatnak be pályázatot, akik válogatott kerettagként nemzetközi versenyeken vesznek részt. (2017.01.05)

Tovább

Elismerték megyénk sportolóit

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 54 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére. (2016.12.22)

Tovább

Megnyitotta kapuit Tata új sportcsarnoka

December 17-én ünnepélyesen átadták Tata új sportcsarnokát, a Kőkúti Általános Iskola mellett. A bruttó 1 milliárd 150 millió forintos beruházás költségéből 350 millió forintot önerőként adott az Önkormányzat, amely lehetőséget biztosított arra, hogy a telkén a létesítmény megépülhessen. A TAC körülbelül 15 millió forinttal járult hozzá a beruházáshoz, melynek fennmaradó részét TAO-ból gyűjtötték össze, miután a Magyar Kézilabda Szövetség jóváhagyta, a sportegyesület sportágfejlesztésre vonatkozó, látvány-csapatsport támogatási keretein belül zajló építkezését. (2016. 12. 18.)

Tovább

Felavatták a fedett jégpályát Tatabányán

Ünnepelni gyűltek össze a tetővel fedett jégcsarnokhoz a projekt kezdeményezői és megvalósítói vendégül látva a támogatókat és a város korcsolyázóit, jégkorongosait. Látványos bemutatóval kezdődött a ceremónia, a Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület ifjú reménységei után a Petőfi Tömeg- és Szabadidősport Egyesület (PTSE) Polipjai és az „öreg” Hódok léptek a jégre. (2016.11.19)

Tovább

Műfüves pályát avattak Esztergom-kertvárosban

A Magyar Labdarúgó Szövetség hetven százalékos támogatásával épült meg az Esztergom-kertvárosi Arany János Általános Iskolában a 22x42 méteres műfüves labdarúgó pálya. Az oktatási intézmény udvarán létrehozott, villanyvilágítással ellátott pálya önrészét (30%) Esztergom önkormányzata biztosította. A pályaátadón részt vett dr. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, az MLSZ megyei elnöke, Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója, Bánhidy László, Esztergom alpolgármestere, Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke, illetve Sztojka Attila, az EMMI főosztályvezetője. (2016.10.26)

Tovább

« 2/9. oldal »

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió