Tizenöt éremmel térnek haza a mieink

 
Tizenkettedik helyen zárt Magyarország a 2016-os Rio de Janeiró-i nyári olimpiai játékok éremtáblázatán. Sportolóink idén nyolc arany- három ezüst- és négy bronzérmet szereztek. Ez két medáliával kevesebb, mint a londoni termés, öttel több, mint a pekingi. (2016.08.22)

Érmeink többségét hölgyek szerezték: a dobogó legfelső fokára például csak egyetlen magyar férfi - Szilágyi Áron - jutott fel a brazil metropoliszban.

 

Arannyal, aranyakkal zárta még a játékokat Szász Emese (vívás), Hosszú Katinka (úszóklasszisunk triplázott), valamint Kozák Danuta kajak egyesben, Szabó Gabriellával párosban, illetve ők ketten Csipes Tamarával és Fazekas-Zur Krisztinával négyesben.


Ezüstérem került Imre Géza (vívás) és Cseh László (úszás) nyakába, valamint Hosszú Katinkáéba a kétszáz hát döntője után.


Bronzéremmel Kenderesi Tamás (úszás), Kapás Boglárka (úszás), Márton Anita (atlétika) és a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András és Somfai Péter alkotta párbajtőrcsapat gazdagította a magyarokat.


Olimpiai nyegyedik lett Kapás Boglárka négyszáz gyorson, a Molnár Péter-Tótka Sándor páros (kajak-kenu), a női pólóválogatott, valamint a Vasbányai Henrik-Mike Róbert kettes (kajak-kenu).


Ötödikként zárt Sidi Péter (sportlövészet), Ungvári Miklós (cselgáncs), a férfi vízilabda-válogatott, továbbá Bácsi Péter és Lőrincz Viktor (birkózás).


Hatodik helyet egy versenyszámban, az úszók női gyorsváltójában sikerült megcsípnünk.
Minden magyar sportolónak szívből gratulálunk!

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió