Kupagyőztes vízművesek

 
A tatabányai Gyémánt fürdőben rendezték második alkalommal a Gyémánt Kupa vízilabdatornát, amelyen a TVSE az első helyen végzett. (2011.09.06.)

A tatabányai Gyémánt fürdőben rendezték második alkalommal a Gyémánt Kupa vízilabdatornát, amelyen a TVSE az első helyen végzett. (2011.09.06.)

 Két napig, két csoportban nyolc együttes küzdött meg a minél jobb helyezésekért. A Tatabányai Vízmű SE már az első napon túlteljesített, ahogy Zantleitner Tamás, a csapat játékos edzője fogalmazott. A vízművesek ugyanis mind a Cegléd, mind a BVSC-Tipo gárdáját két vállra fektették.

– Úgy gondolom, minden várakozást felülmúltuk az első két fordulóban – hangsúlyozta a szakvezető.
Aztán a tatabányaiak vasárnap tovább szárnyálltak. Az ASI Vasast is megleckéztették Veilandicsék, és így a döntőbe verekedték magukat.

TVSE – ASI Vasas 14-10 (3-2, 3-3, 4-2, 4-3)

Tatabánya, 200 néző, vezette: Horváth Cs., Füzesi.
TVSE: Vincze – Ofner 3, Gombos 1, Bene 2, Csanádi, Boncföldi 2, Csányi 2. Csere: Veilnadics (kapus), Kővári, Zantleitner 2, Kiss Sz. 1, Zácsik 1.
Gól emberelőnyből: 7/5, illetve 5/4.
Ötméteres: 1/1, illetve 1/1.

A tatabányaiak végig okosan, taktikusan pólózták végig a jó iramú mérkőzést. Olykor külön leckét vehettek tőlük a fővárosi fiatalok a vízilabdázás tudományából. A vízművesek masszív védekezésüknek köszönhették csoportbeli harmadik győzelmüket.

A fináléban a Tatabányai VSE a legnagyobb favoritnak számító Hegyvidék Ybl csapatával mérkőzött.

A döntő végeredménye:

TVSE – Ybl 9-8 (3-2, 3-1, 2-2, 1-3).
Hazai gólszerzők: Ofner 4, Csányi 2, Bene, Boncföldi, Kiss Sz.
A házigazdák végig vezetve, higgadt, okos játékkal nyertek, a görcsösen nyerni akaró fővárosiak ellen. Akiknek valamennyi hibáját kihasználták.
Zantleitner Tamás: – A csapat maximálisan teljesített, olykor fantasztikusan játszott, sőt, gyakran erőn felül produkált. Szerintem, még saját magunkat is megleptük.

A II. Gyémánt-kupa végeredménye: 1. Tatabánya, 2. Ybl, 3. ASI Vasas, 4. Esterházy-Eger, 5. Neptun VSC, 6. Ceglédi VSC, 7. BVSC-Tipo, 8. MAFC

(Forrás: kemma.hu)
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió