Vívócsillagok a Magyaryban

 
A Magyary Zoltán Művelődési Központban18. alkalommal rendezték meg OMS-Iron Trade Tatai Vívógálát. A hagyományokhoz híven eljött a vizek városában és pástra lépett a teljes honi élmezőny.

A Magyary Zoltán Művelődési Központban18. alkalommal rendezték meg OMS-Iron Trade Tatai Vívógálát. A hagyományokhoz híven eljött a vizek városában és pástra lépett a teljes honi élmezőny.

 

Plásztán Attila, a tataiak vezetőedzője elmondta az érdeklődőknek, hogy annak idején Szikrai István, a klub alapítója hívta életre az eseményt, és azóta ő is valamennyi vívógálán ott volt mint szervező.

         Volt, amikor a magyar televízió egyenes adásban közvetítette a gálát, mindig nagy volt a sajtó érdeklődése – emelte ki Plásztán Attila. – A vívógálákon köszönjük meg évente a szponzorok támogatását, akiknek köszönhetően mintegy hetven fiatal sportolhat rendszeresen egyesületünkben. És ezek a fiatalok élnek is a lehetőséggel, többen is kiváló eredményekkel büszkélkedhetnek. A mostani évad különösen Böjte Szabolcsnak sikerült kiválóan, aki Bakuban  junior világbajnoki címet szerzett.

 

Szakács Zsuzsa tévériporter, mint eddig minden alkalommal, most is ő köszöntötte a versenyzőket és az érdeklődőknek, majd Horváthy Lóránt, Tata alpolgármestere mondott beszédet.  Méltatta a klub szponzorait, amelyeknek köszönhetően a város legeredményesebb egyesületévé válhat OMS-Iron Trade Tata. Külön kiemelte a polgármester, hogy a vívóknál milyen kiváló az utánpótlás-nevelés, ezt a város vezetése is méltányolja, és a lehetőségekhez mérten támogatja.

  Szelei István, egykori olimpiai érmes vívónk immáron 10. alkalommal volt a gála bírája. Elmondta. hogy nagyon megszerette Tatát, amely egyedülálló eseménnyel örvendezteti meg a vívás szerelmeseit.

   A nap első asszóját ni tőrben Varga Katalin vívta Knapek Edinával, Szabados Gábor  és    Gátai Róbert lépett a pástra. Nem akármilyen meccseket láthattak az érdeklődők.

A tatabányai Bányász Táncegyüttes műsora színesítette a gálát, aztán női kardban Nagy Orsolya és Benkó Réka feszült egymásnak. A Szász Emese - Antal Edina asszó következett, aztán a Boczkó Gábor - Imre Géza találkozóval zárult a magas színvonalú gála.

 

   A vívógálák mindenkori velejárója, hogy jutalmazzák az egyesület legeredményesebb versenyzőit. Havellant István, az Iron Trade Kft. ügyvezetője és Kiss JánosOMS-Hungaria Kft. ügyvezetője, aki egyben a tatai vívóklub elnöke, köszöntötte és adott át ajándékot a város tehetségeinek.

 A legeredményesebb versenyző címet az idén Böjte Szabolcs érdemelte ki. A további díjazottak: Bagó Bence, Boda Zsófia, Dinga Anna, Dinga Kata, Dobos Ferenc. Elekes Márton, Emmer Gábor, Esztergályos Patrik, Fraiman Dániel, Guzmics Flóra, Havellant Kristóf, Jakab Máté, Járfás Petra, Juhász Bence, Kátai Bence, Kovács Lukács, Kun Anna, Lunacsek Eszter, Mikus Éva, Molnár Petra, Nagy Attila, Póka Milán, Priegel Csongor.

 

 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió