Vívás: Ezüstérmes tataiak

 
Békéscsabán a kadett országos vívóbajnokságon a OMS- Iron Trade Tata VSE párbajtőrcsapata a második helyen végzett. (2011.02.15.)

Békéscsabán a kadett országos vívóbajnokságon a OMS- Iron Trade Tata VSE párbajtőrcsapata a második helyen végzett. (2011.02.15.)

 Férfi párbajtőr egyéni 77 induló.  Az első fordulóban 11 darab 7-fős csoportban kezdték meg a versenyt ahol 6 mérkőzést kellett vívni és 60-an jutottak tovább az egyenes kieséses szakaszba. A selejtező fordulóból 5 versenyzőnk jutott fel a 64-es direktkieséses táblára.

.A 32-be jutásért 3 versenyzőnk Bejczi Domonkos, Fraiman Dani és Nagy Attila is győzni tudott.

A 16-közé jutás Daninak és Attilának sikerült így ők a következő mérkőzésen már a nyolcas döntőbe jutásért vívhattak.

A fináléba kerülésért vívott asszóban Dani drámai meccsen maradt alul a" hirtelen halálban".  A rendes játékidőben nem született döntés 14:14 volt az állás a hosszabbítás 1 percében Daninak sikerült bevinnie a győztes találatot de az elektromos fegyvere érzékelője meghibásodott, így a találatjelző gép nem jelezte a nyilvánvaló találatot. A fegyver csere után még 20 másodperc volt eldönteni a mérkőzést és itt sajnos az ellenfélnek sikerült találatot elérnie így Dani a 9. helyen zárta a versenyt. Attilának egy valamivel simább mérkőzésen sikerült 15:11 arányban nyernie amivel bejutott az esti fináléba.

A 4 közé jutásért a Honvédos Taeun volt az ellenfele. Az első 2 harmadban fej-fej mellett haladtak a srácok, egyiküknek sem sikerült előnyre szert tenni, majd az utolsó harmadban a pesti fiúnak sikerült 2 találattal elhúznia amit meg is tudott őrizni, így ő léphetett tovább. Attila az előkelő 5. helyen végzett

 

Másnap a csapatbajnoki küzdelmekkel folytatódott az országos vívó bajnokság

 

Az OMS- Iron Trade Tata VSE csapatának az előző években mindig sikerült a dobogóra felállnia most is ez volt a fiúk célja. A 16 között a Székesfehérvár csapatát búcsúztatták nagyon meggyőző vívással 45:26 arányban. A következő ellenfél a 8 között az MTK csapata volt amelyet szintén simán vertek a fiúk 45:32-re.

A 4 között a nagydöntőbe jutásért a tavalyi két finalista csapott össze és a srácok nagyon készültek, hogy visszavágjanak a PEAC-nak, amely tavaly egy drámai meccsen elhalászta előlük az aranyat.

A tatai csapat végig vezetve nagyon fegyelmezett vívással 9 tussal nyert 45:36 arányban így bejutott az esti nagydöntőbe ahol  a másik ágról bejutott  Szombathely csapata volt az ellenfél.

A két órás szünet nem jött jól a döntő előtt hiszen nagyon jó lendületben voltak a srácok. A mérkőzés elején egy kisebb előnyre tettek szert a Szombathelyiek amit szépen fokozatosan sikerült az utosó összecsapásig ledolgozni így egy minimális 1 tusos hátránnyal 39:40-nel fordultunk a befejező csörtére. A befejező emberünk a rendes játékidő lejárta előtt 10 másodperccel kiegyenlített de  nem esett több találat így 44:44-nél következett a ráadás egy perce vagyis a  hirtelen halál. A ráadás egy percének a felénél sikerült bevinnünk a győztesnek tűnő találatot már mindenki ünnepelt de a versenybíró érvénytelenítette a találatot mondván hogy ő álljt mondott és hogy utána esett a találat. Itt egy több perces szabályértelmezési vita következett ugyanis nem volt oka megállítani a küzdelmet de ha álljt mondott akkor nincs mit tenni. A több perces intermezzo után 24 másodperc maradt a győzelem megszerzésére a kedvezmény ugyanis az ellenfélnél volt ami azt jelentette ha nincs több találat akkor ők nyernek. 19 másodperccel a vége előtt elindított lerohanó támadásunkat nem sikerült találattal befejezni és az ellenfél a mi vívónk hátul lévő bokáját eltalálta egy nagyon szerencsés és véletlen beleszúrással így a Szombathely nyert 45:44 arányban.

A tatai fiúk minden dicséretet megérdemelnek egész nap nagyon fegyelmezetten és nagy akarással küzdöttek és megérdemelten állhattak fel a dobogóra igaz akár a tetején is állhattak volna ha nem nyúlnak bele a meccsbe a végén.

Nagyon büszke vagyok a csapatom tagjaira, akik méltósággal fogadták a döntést és így is nagyszerű eredményt értek el. Igazi sportemberek mindannyian.

Az ezüstérmes tatai csapat tagjai : Bejczi Domonkos, Fraiman Dániel, Havellant Kristóf, Nagy Attila.

Edzők: Partali Csaba, Plásztán Attila

 
 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió