Vívás: Eötvös-sikerek a diákolimpián

 
Az V. korcsoportban (1994-95-ben születettek) a Miskolci Avas Gimnázium tornacsarnokában rendezték meg az idei vívó diákolimpia országos döntőjét, amelyen az Eödtvös-gimnázium párbajtőrözői három érmet szereztek. Felvételünkön a bronzérmes Havellant Kristóf. (2011.03.29.)

Az V. korcsoportban (1994-95-ben születettek) a Miskolci Avas Gimnázium tornacsarnokában rendezték meg az idei vívó diákolimpia országos döntőjét, amelyen az Eödtvös-gimnázium párbajtőrözői három érmet szereztek. Felvételünkön a bronzérmes Havellant Kristóf. (2011.03.29.)

 A lányok mezőnyében Kun Anna és Guzmics Flóra vívta ki a jogot a részvételre. A selejtező fordulóból mindketten magabiztosan jutottak a direktkieséses táblára. Anna sikeresen vette az első tábla asszóját míg Flóra minimális vereséget szenvedett és a 18. helyen zárta versenyt.

Annának nem okozott gondot a nyolcas döntőbe jutásért vívott mérkőzés sem, remekül vívott és simán nyerte a meccset. A következő csörtében a négy közé jutás volt a tét amit szintén nagyon meggyőző vívással nyert meg a tatai vívólány. A kettőbe jutásért szintén magabiztosan verte ellenfelét így bejutott a nagydöntőbe. Az aranyéremért vívott mérkőzésen a tapolcai Felker volt az ellenfele. Anna az első harmadban  4 tusos hátrányba került amit a két hátralévő harmadban csak csökkenteni tudott és ellenfele 15:13 arányban nyert, így Anna az előkelő 2.helyen végzett a Diákolimpia országos döntőjén.

 A fiúk mezőnyében négyen vehettek részt az országos döntőn: Havellant Kristóf, Fraiman Dániel, Nagy Attila és Bejczi Domonkos képviselte az Eötvösös szineket.

Mindannyian nagyszerűen vívtak a selejtező fordulóban és továbbjutottak a 64-es direktkieséses táblára. A táblán nagy csatákat vívtak a fiúk és hármójuknak 3-győzelemmel a direktkieséses szakaszban sikerült bejutnia a nyolcas döntőbe. Nagy Attila és Fraiman Dani alulmaradt a 4-közé jutásért vívott meccsen és a 6. és 7. helyen végeztek. Havellant Kristóf  viszont győzött és bejutott a legjobb 4-be. A kettőbe jutásért Kristóf nagy csatában maradt alul a későbbi győztessel szemben és a 3. helyen végzett.

          Az igen hosszúra nyúlt egyéni küzdelmek után kezdődtek a csapatversenyek.

 A tatai Eötvös Gimnázium fiú csapata évek óta a dobogó  valamelyik fokán szokott végezni és a hagyományokat tisztelve az idén is ez volt a srácok célkitűzése. A négy közé két sima győzelemmel jutottak be a fiúk (egy csapat mérkőzése kb. 1 órás !) A kettő közé jutásért a budapesti Árpád Gimnázium csapata volt az ellenfél.

 Nem bírt egymással a két csapat egyik sem tudott elhúzni a másiktól. A mérkőzés hajrájában azonban a pesti csapat minimális előnyre tett szert és sikerült is nekik megőrizni a mérkőzés végéig így ők jutottak a nagydöntőbe míg a tatai fiúk a bronzmeccsen javíthattak.

A nagyon fárasztó nap volt hiszen az egyéni és a csapat versenyek egy napon lettek megrendezve. A végén összekapták magukat a srácok nagyon akarták az érmet. Taktikát váltott a  csapat és az idővel játszva 19:19-nél kezdték meg a befejező csörtét (ha levívják akkor 40-nél kezdődik az utolsó csörte). A végletekig kiélezett végjátékban a hosszabbítás 1 percében megszúrták a győztes találatot és egy nagyon fáradt, de egy nagyon boldog csapat állhatott fel a dobogóra.

A bronzérmes csapat tagjai voltak: Havellant Kristóf, Fraiman Dániel, Nagy Attila és Bejczi Domonkos. A sikercsapat edzője: Plásztán Attila.

 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió