Vívás: Böjte Szabolcs Európa-bajnok

 
  Hatalmas tatai siker született az odensei junior vívó Európa-bajnokságon. Böjte Szabolcs párbajtőr csapatban kontinensbajnok lett. (2009.12.02.)
Hatalmas tatai siker született az odensei junior vívó Európa-bajnokságon. Böjte Szabolcs párbajtőr csapatban kontinensbajnok lett. (2009.12.02.)

 

A Dániai Odensében rendezték meg a 20 éven aluli vívók Európa Bajnokságát, ahol Böjte Szabolcs az OMS-Iron Trade Tata VSE versenyzője tagja volt a 4 fős magyar férfi párbajtőr válogatottnak. Az egyéni versenyszámban mind a négy magyar fiú kvalifikálta magát a selejtező körből a direktkieséses 64-es főtáblára. Sajnos mindannyian a második körben búcsúztak a további küzdelmektől és a legjobb 32-között végeztek.

A csapatverseny előtt volt két szabadnapjuk ami nagyon jól jött hiszen az egyéni küzdelmeit biztosan befolyásolta hogy előző este érkeztek meg autóval ,ami egy 1600 kilóméteres utazást jelentett Budapestről Odenseig. Az első szabadnapon teljes pihenőt kaptak, a másodikon edzettek, vívtak és iskoláztak majd várták a hivatalos direktkieséses tábla kifüggesztését amit az egyéni eredményei alapján állítanak össze. A magyar csapat a 9. helyre lett rangsorolva a 17 csapat közül.

 Másnap reggel a 8. helyre rangsorolt Észt válogatott volt az ellenfél a 16-os direktkieséses. táblán. A fiúk összeszedték magukat és egy nagyon szoros mérkőzésen, de végig vezetve nyertek 45:41 arányban.

A legjobb 8 között a tábla 2-es ukrán válogatott volt az ellenfél. Az ukránok a mérkőzés feléig vezettek 4-5 találattal, és 25-22es ukrán vezetésnél Böjte Szabolcs hatalmasat fordított 13:6-ra legyőzve ellenfelét, ami azt jelentette hogy a magyar csapat 35:31 re átvette a vezetést. A fiúk megőrizték a hátralévő 2 mérkőzésen a 4 találatos vezetést, sőt a befejező mérkőzésen még növelték is az előnyüket és 45:36 arányban győztek amivel bejutottak a legjobb 4 közé.

A 4 között a lengyel válogatott volt az ellenfél. A lengyelek az ukránokhoz hasonlóan a mérkőzés közepéig vezettek ellenünk 4-5 találattal amit 31:27-es hátrányból 35 :33-as előnyre sikerült megfordítani és a befejező 2 mérkőzésen tovább növelve az előnyt 45:39 es győzelem az jelentette hogy a fiúk bejutottak az esti nagy döntőbe.

Az első helyért az olasz csapatot búcsúztató Izrael válogatottja volt az ellenfél. Az első asszót az izraeliek nyerték 5:2 arányban, azonban rögtön a második csörtében fordítottunk és 10:8-ra átvettük a vezetést. Innen már csak mi vezettünk és a hátralévő asszókat mind megnyerve nagy fölénnyel 45:34-re győzött a magyar csapat, ami azt jelentette hogy a magyar csapat állhatott a dobogó legmagasabb fokára.
Nagyon egységes csapatot alkotott a négy fiú, végig betartva a megbeszélt taktikát nagyon fegyelmezetten és elszántan küzdöttek a sikerért és megérdemelten nyerték meg a junior Európa-bajnokságot. Az Európa-bajnok férfi párbajtőr csapat tagjai : Böjte Szabolcs az OMS-Iron Trade Tata VSE versenyzője,(edzője: Plásztán Attila), Sütő Dávid a DVE versenyzője ,Györgyi Levente és Újvári Dániel mindketten a BVSC versenyzői. A csapat szakvezetője az Európa-bajnokságon Plásztán Attila volt, aki egyben Szabolcs edzője is a tatai klubban.
 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió