Újabb nemzetközi vívó siker!

 
 A németországi Laupheimben rendezett férfi párbajtőr Világkupa versenyen 28 ország 174 versenyzője lépett pástra. Böjte Szabolcs (képünkön Plásztán Attila edzővel) az OMS-Iron Trade Tata VSE versenyzője a magyar válogatott tagjaként vett részt a versenyen, és a 3. helyen végzett. (2009.12.21.)
A Németországi Laupheimben rendezett férfi párbajtőr Világkupa versenyen 28 ország 174 versenyzője lépett pástra. Böjte Szabolcs (képünkön Plásztán Attila edzővel) az OMS-Iron Trade Tata VSE versenyzője a magyar válogatott tagjaként vett részt a versenyen, és a 3. helyen végzett. (2009.12.21.)

 

Szabolcs a selejtező fordulóban 6 mérkőzést vívott és 4 győzelemmel és 2 vereséggel jutott tovább a 128-as direktkieséses táblára.

Az egyenes kieséses szakaszt egy olasz versenyző ellen kezdte meg akivel 6:6-ig fej-fej melett haladtak az első harmadban majd Szabi fokozatosan növelte előnyét és 15:10 arányban győzve jutott a 64-közé. Itt a francia Bonnaire volt az ellenfél akit meggyőző magabiztossággal 15:9-re győzött le a tatai versenyző aki ezzel bejutott a legjobb 32-közé. Itt a 16 közé jutás volt a tét és Szabolcs az orosz Bogoyavlenskiynek esélyt sem adva magabiztosan győzött 15:10 arányban. A következő mérkőzést a nyolcas döntőbe jutásért vívhatta a svájci Staub Florian ellen. Nagyon izgalmas és fordulatos mérkőzésen a svájci fiú 12:8-as előnyre tett szert a 3. harmadra .Ekkor Szabolcs percei következtek, Nagy küzdeni tudással és nagyon fegyelmezett tudatos vívással sikerült kiegyenlíteni majd 14:13-ra átvenni a vezetést a következő együttes találat pedig Szabolcs győzelmét jelentette 15:14-arányban.

A nyolcas fináléban a francia Barnedet volt az ellenfél aki ellen végig vezetve 15:12 -re aratott győzelem már a 4-közé jutást jelentette.
A legjobb 4 versenyző 2 órás szünet után a helyi színházban felállított páston folytatta a versenyt nagy közönség előtt.
Sajnos nem igazán jött jól a hosszú szünet és a szokatlan környezet a kettő közé jutásért vívott mérkőzésen. Szabolcsnak válogatott csapat társával Györgyi Leventével kellett vívnia és Levinek jobban sikerült alkalmazkodnia a megváltozott körülményekhez 15:7 arányban győzött a magyar rangadón ezzel a BVSC versenyzője jutott a nagydöntőbe amit egy hosszabbításos mérkőzésen sikerült megnyernie,így ő állhatott a dobogó tetejére Szabolcs pedig mellette a dobogó 3. fokán.
Újabb szép magyar sikerek születtek a németországi világkupán,és remélem hogy ez Európa Bajnokság óta tartó szárnyalás tovább fog tartani hiszen Böjte Szabolcsra és társaira még nagy feladatok várnak.
 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió