Tatai vívó ezüstérem

 
A Békéscsabán megrendezett kadett országos vívóbajnokságon remekelt az OMS-Irontrade Tata VSE férfi párbajtőrcsapata, amely a második helyen végzett. (2011.02.28.)

A Békéscsabán megrendezett kadett országos vívóbajnokságon remekelt az OMS-Irontrade Tata VSE férfi párbajtőrcsapata, amely a második helyen végzett. (2011.02.28.)

A férfi párbajtőr egyéni megmérettetéssel kezdődött a bajnokság, amelyre 77-en neveztek. A legjobb 32 közé három tatai fiú, Bejczi Domonkos, Fraiman Dani és Nagy Attila is bejutott, a továbblépés azonban Bejczi Domonkosnak nem sikerült.

A legjobb nyolc közé jutásért Fraiman drámai meccsen maradt alul a „hirtelen halálban”. A rendes játékidőben nem született döntés 14:14 volt az állás a hosszabbítás első percében Daninak sikerült bevinnie a győztes találatot, ám az elektromos fegyvere érzékelője meghibásodott, így gép azt nem jelezte. Végül ellenfelének sikerült találatot elérnie, így Dani a 9. helyen zárta a versenyt. Nagy Attila viszont sima mérkőzésen 15:11-re győzött, és ezzel bejutott a fináléba.     

 A négy közé jutásért a honvédos Taeun ellen már nem volt szerencséje, kikapott, de így is az előkelő 5. helyen végzett.

  Másnap a csapatbajnoki küzdelmekkel folytatódott az országos bajnokság. Az OMS- Irontrade Tata VSE együttese az előző években mindig a dobogón végzett, most is ez volt a célkitűzés.  Nem is volt semmi gond, sorra nyertek a tatai fiúk, aki a legjobb négy között a régi rivális pécsieket is simán verték. A végső fináléban Szombathely csapata volt a tataiak ellenfele.

   Drámai végkifejlet. 44:44-nél következett a ráadás egy perce, vagyis a  hirtelen halál. Sikerült is a tataiaknak bevinnünk a győztes találatot, már mindenki ünnepelt, amikor jött a hideg zuhany. A versenybíró érvénytelenítette a találatot, mondván hogy ő álljt parancsolt, és azután esett a tatai találat. Többperces szabályértelmezési vita következett, ám hiába. Végül a vasiak bevitték győztes találatot, és nyertek 45-44-re.

 

   –A fiúk minden dicséretet megérdemelnek, nagyon fegyelmezetten és nagy akarással küzdöttek. Megérdemelten állhattak fel a dobogóra igaz aranyérmesek is lehettek volna, ha a versenybíró nem nyúl bele a mérkőzésbe. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, akik méltósággal fogadták a hibás döntést. Igazi sportemberek – összegezte véleményét Plásztán Attila vezetőedző.

 Az ezüstérmes tatai csapat tagjai : Bejczi Domonkos, Fraiman Dániel, Havellant Kristóf, Nagy Attila. Edzők: Partali Csaba és Plásztán Attila 

                                                               Pécsváradi Andrea

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió