Tatai arany az Eu körversenyen

 
A hétvégén 24 nemzet vett részt a Pozsonyban rendezett Kadét Európai Vívó Körversenyen, ahová három versenyző utazott a magyar válogatottal az OMS-Irontrade Tata Vívó Sport Egyesület versenyzői közül. (2012.01.31.)

A hétvégén 24 nemzet vett részt a Pozsonyban rendezett Kadét Európai Vívó Körversenyen, ahová három versenyző utazott a magyar válogatottal az OMS-Irontrade Tata Vívó Sport Egyesület versenyzői közül. (2012.01.31.)

 

Nagy Attila, Plásztán Attila és Kun Anna a verseny után

 

A Fiúk mezőnyében Nagy Attila és Esztergályos Patrik a lányoknál Kun Anna volt tagja a nemzeti csapatnak.

A fiúk mezőnyében 189 versenyző vágott neki szombaton reggel a selejtezőknek. Nagy Attila minden ellenfelét legyőzve 6 győzelem 0 vereséggel , Esztergályos Patrik 3 győzelem 3 vereséggel kvalifikálta magát a direkt kieséses táblára. Mindketten a 128 között kapcsolódtak be a küzdelembe Patrik egy angol versenyzőt vert 15:7-re, Attila egy svájcit ,szintén 15:7- re .A 64 között Attilának jutott svájci ellenfél akit magabiztosan 15:6-ra legyőzött, Patrik sajnos egy nagyon kiélezett mérkőzésen 1 találattal kikapott orosz ellenfelétől 15:14-re. A 32 között Nagy a cseh Rubessel vívott szoros mérkőzésen győzött 15:14 arányban, majd a 16 között a szintén cseh D' Amico-t 15:10-re ezzel bejutott a nyolcas fináléba.

   A döntőben a szintén magyar Hamar Balázs volt az ellenfél a 4-közé jutásért. Nagy küzdelem volt az első 2 harmadban de az utolsó harmadban a pesti fiúnak szinte minden sikerült és ő jutott a 4 közé ahol később ezüstérmet szerzett, Attila pedig az 5. helyen végzett.   A lányok mezőnyében magyar siker született a 174 fős mezőnyben. Kun Anna a selejtezőben minden ellenfelét legyőzve 6 győzelemmel jutott a 128-as direkt kieséses táblára.A 64-közé jutásért egy francia lányt győzött le 15:5 re, A 32-be jutásért egy újabb francia volt az ellenfél aki ellen nagy küzdelemben a hosszabbítás 1 percében sikerült bevinni a győztes találatot és 15:14 arányban Anna nyert. A 16 közé jutásért a szintén magyar válogatott Zsargót győzte le 15:13 -ra. A nyolcas döntőbe jutásért a lengyel Rutz volt a következő ellenfél akit 15:14 re sikerült legyőzni és ezzel Anna bejutott a nyolcas fináléba. A 4-közé jutásért az ukrán Stepanyannal kellett vívni aki ellen 15:12-es győzelemmel jutott tovább. A kettő közé jutásért az orosz Koneeva  15:13-as legyőzésével vezetett az út. Az első helyért a francia Vitalis Coralin volt az ellenfél. A nagy döntőben Anna nagyon magabiztosan  vívással 15:10-re győzött, és ezzel megnyerte a versenyt.

Kun Anna nagyszerűen versenyezve veretlenül végzett az első helyen így a nap végén az ő tiszteltére játszották a himnuszt a pozsonyi sport arénában.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió