Sikerek a vívó olimpicin

 
Az idén új helyszínen Bükfürdőn rendezték meg a maratoni hatnapos, gyermek-, újonc-, serdülő vívó Olimpici Országos Bajnokságot, amelyen szép tatai sikerek születtek. (2011.09.12.)

Az idén új helyszínen Bükfürdőn rendezték meg a maratoni hatnapos, gyermek-, újonc-, serdülő Olimpici Országos Bajnokságot, amelyen szép tatai sikerek születtek. (2011.09.12.)

 

Az OMS-Tata VSE 15 versenyzővel képviseltette magát az év legfontosabb versenyén és számos érem és értékes helyezés született. A lányoknál, Molnár Petra volt a legeredményesebb, aki két egyéni bronzérmet szerzett, ami kiváló eredmény tőle egy nehéz, sérülésekkel tűzdelt év végén. Nagyon sikeres évet zárt Petra, hiszen nyert Olimpicit, Gyermekolimpiát Ankarában és egész évben minden versenyén dobogón végzett, így meghívást kapott a válogatottba.  Dinga Anna és Dinga Kata is kiválóan vívtak, mindketten a legjobb 16 között végeztek, míg Kovács Éva a legjobb 32 között végzett. Másnap csapatban a négy lány hatalmasat küzdött és ezüstérmesek lettek, egész nap nagyszerűen vívtak, a mezőny egyik legjobb csapataként végeztek a dobogón.

Serdülő korosztályban a csapatverseny hozta a legnagyobb izgalmakat, ahol a Molnár Petra, Mikus Éva, Dinga Anna, Dinga Kata, Járfás Petra összeállítású csapat várakozáson felül teljesítve a  negyedik helyen végzett, ami nagy siker a számukra. Minden mérkőzésükön a másik fél volt esélyesebb, de kiválóan küzdöttek a lányok és magabiztosan verték a tábla első, tavalyi magyar bajnok Pécset. Ezt követően a elődöntőben és a bronzmérkőzésen is hajszálon múlott az éremszerzés egy-egy találattal maradtak alul, de mutatott vívásuk és küzdeni tudásuk lenyűgöző volt.

   A fiúk versenyében, gyermek korosztályban az első magyar bajnokságán vívó Németh Benjámin a kiváló 9. helyen végzett, ami szép siker tőle. Az újoncok között Priegl Csongor döntőbe jutott és 5. lett, míg Esztergályos Patrik nagy harcokban az ezüstéremig jutott. Mindkét fiú egész évben kiválóan vívott a mezőny legjobbjai voltak és az éves teljesítményük alapján meghívást kaptak a korosztályos válogatott keretbe

Priegl Csongor a serdülőknél is jeleskedett ahol megérdemelten sikerült a dobogóra felállnia, ezüstérmet szerzett. Egyéniben Elekes Márton a legjobb 16 , míg Kovács Lukács, Dobos Ferenc, Bejczi Domonkos és Németh Benjámin a legjobb 32 között végeztek. A fiúk mezőnyében mindkét korosztály csapatversenyeiben 20-20 csapat nevezett és mindkét versenyben az előkelő 5. helyen végzett az OMS csapata.

 

 A tatai vívóknál augusztus elejétől készülnek az idei évre, melyet három hét kemény alapozással indítottak. Erre szükség is lesz, hiszen az idei versenynaptár igen sűrű és a szezon az olimpia miatt is hosszúnak ígérkezik.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió