Párbajtőr: Böjte Szabolcs világbajnok

 
Böjte Szabolcs, az OMS-Irontrade Tata VSE párbajtőrözője csapatban (képünkön a győztes magyar gárda, balról a harmadik Böjte) aranyérmet szerzett a junior vívó világbajnokságon Bakuban. (2010.04.14.)
Böjte Szabolcs, az OMS-Irontrade Tata VSE párbajtőrözője csapatban (képünkön a győztes magyar gárda, balról a harmadik Böjte) aranyérmet szerzett a junior vívó világbajnokságon Bakuban. (2010.04.14.)
 
 Azerbajdzsánban rendezték a vívók junior világbajnokságát ahol 30 ország férfi párbajtőr csapata közül a magyar válogatott győzött. A magyar csapat első mérkőzésén Japánnal mérkőzött és végig vezetve 45:39-es győzelemmel kezdett a gárda.
A negyeddöntőért vívott mérkőzésen a németek voltak az ellenfelek, akik ellen a vártnál jóval könnyedebben 45:30 győzött válogatottunk.
Az Ukránok elleni elődöntőben igazi dráma zajlott a páston. Az ukrán csapat a mérkőzés elejétől kezdve végig vezetett de a mieink igyekeztek nem leszakadni és lőtávolon belül maradni. Az utolsó három asszóban megkezdtük a felzárkózást, de még így is 3 tus hátrány maradt a befejező csörtére. Az utolsó csörtében apró kis lépésenként sikerült az egyenlítés 39:39-nél, majd nem esett több találat a rendes játékidőben így következett a ráadás egy perce. A hirtelen halálban az ukránoknál volt a kedvezmény, de 10 másodperccel a hosszabbítás lejárta előtt sikerült a győztes találatot bevinni és ezzel a   40:39 arányban bejutni a nagydöntőbe.
Az esti fináléban az olasz válogatott volt az ellenfél. Itt kísértetiesen hasonlóan alakult az eredmény a mérkőzés első feléig mint az elődöntőben . De 25:24-es olasz vezetésnél Böjte Szabolcs asszója hozta a fordulatot és megfordítva a mérkőzést 3-tusos előnyt harcolt ki, ezt Hancwikkel megduplázta Györgyi pedig 45:40 nél fejezte be a napot.
Így a fiúk világbajnokként állhattak a dobogó tetejére és egy nagyon nehéz és küzdelmes nap után megérdemelten vehették át az aranyérmeket és a díjak átadását követően tiszteletükre játszották a magyar himnuszt
 A világbajnokcsapat tagjai :Böjte Szabolcs (OMS-Irontrade Tata VSE), Györgyi Levente (BVSC),Hancwikkel Márk (Tapolca), File Mátyás (Tapolca). A magyarok trénere Plásztán Attila.
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió