Nagy siker volt a XVII. Tatai Vívógála

 
  17. alkalommal rendezték meg a Magyary Zoltán Művelődési Központban az OMS-Iron Trade vívógálát, amelyen a sportág legjobbjai léptek pástra. (2009.11.29.).
 
17. alkalommal rendezték meg a Magyary Zoltán Művelődési Központban az OMS-Iron Trade vívógálát, amelyen a sportág legjobbjai léptek pástra. (2009.11.29.).

 

 Ezúttal is nagy érdeklődés kísérte az eseményt, ám amint Horváth Zoltán, a megyei természetbarát szövetség elnöke elmondta, annak idején a kezdetekor zsúfolt nézőtér előtt zajlottak az események. Ő egyébként minden alkalommal ott a volt a vívógálákon.

 A magas színvonalú vívásról olimpiai, világbajnoki és Európa-bajnoki érmes felnőtt magyar válogatottak gondoskodtak. A gálán két 6 fős csapat küzdött meg egymással, amelyekben fegyvernemenként egy-egy pár vívott a 10. találat eléréséig. A versenyzők stafétaszerűen váltották egymást, a találatok összeadódtak, és az a csapat győzött, amely előbb érte el a 60 találatot. Emelte a mérkőzés tétjét, hogy a győztes csapat 300 ezer forinttal gazdagodott.

 Horváthy Lóránt, a KEM SZÖSZ elnöke most hivatali minőségében, Tata alpolgármestereként nyitotta meg a vívógálát. Beszében utalt arra, hogy Tatán évtizedekkel ezelőtt volt már vívás, és a sportág újra-népszerűsítésében nagy szerepet játszik az évente rendezendő vívógála. Az alpolgármesterhez egyébként is közel áll a sportág, hiszen két fia is eredményesen vívott Tatán az utánpótlás korosztályban.
 Az esemény műsorvezetője, mint eddig minden alkalommal, Szakács Zsuzsa, a helyi tv riportere volt. Nagy taps közepette mutatta be a csapatokat. Az A-nevű gárdában vívott: Varga Gabriella, Szabados Gábor, Nagy Orsolya, Szilágyi Áron, Szász Emese és Boczkó Gábor. B-csapat: Knapek Edina, Mazza Lorenzo, Pető Réka, Lontai Balázs, Izsó Katalin és Rédl András.

 

    Jó kis meccseket láthatott a közönség, amely természetesen a B-gárdának szurkolt, mivel abban kapott helyet a tatai Izsó Katalin, aki nemrégiben tagja volt a Törökországban 5. helyet szerző női párbajtőr válogatottunknak. A közönség óhaja teljesült, és a B-jelű csapat 60-59-re győzött.
 A hagyományok szerint a verseny szünetében ezúttal is megjutalmazták az OMS-Iron Trade Tata fiatal párbajtőrözőit. Azok kaptak elismerést, akik a 2009. évi magyar bajnokságokon vagy a diákolimpia országos döntőiben dobogós helyen végeztek. Ők a következők: Bagó Bence, Boda Zsófia, Böjte Szabolcs, Dinga Anna, Dinga Kata, Emmer Gábor, Ertl Julcsi, Fraiman Dániel, Guzmics Flóra, Havellant Kristóf, Izsó Katalin, Jakab Máté, Járfás Petra, Juhász Bence, Kátai Bence, Kun Anna, Lunacsek Eszter, Molnár Petra, Priegl Csongor, Rácz Balázs és Süvegh Dalma.  
  Különdíjat kapott Böjte Szabolcs aki az odensei junior Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett a magyar férfi párbajtőr csapat tagjaként. Az elismeréseket Havellant István, az Iron Trade Kft. igazgatója adta át. Az ünnepélyes eredményhirdetés jó hangulatban telt el. A képzeletbeli dobogó 2. fokára álló A-csapat nagy tapsot kapott, még nagyobbat az Izsó Katival felálló, győztes B-együttes. Kiss János, az OMS Hungaria Kft. vezetője, a tatai egyesület elnöke adta át a díjakat, no és a győztesnek járó pénzjutalmat.

 

A vívógála támogatói
Tata Város Önkormányzata, OMS Hungaria, Iron Trade Kft, Geotech Kft, Zöldút Kft, Parképítő Rt, Hotel Kiss, Kata Virágüzlet, Szöllősi Pincészet-Neszmély, KOMTŰZ, PBT Hungary, Start Design Reklám, Magyary Zoltán Művelődési Központ, Tatai TV, Magyar Vívószövetség, Tatai Edzőtábor, 24 Óra.
Péntek Sándor
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió