Izsó Katit gyászoljuk

 
Agydaganat következtében 24 éves korában elhunyt Izsó Katalin, az OMS-Tata Iron-Trade VSE junior vb-ezüstérmes és háromszoros U23-as Eb-bronzérmes párbajtőrözője. 36 alkalommal volt felnőtt válogatott, aki a tanulásban is kiváló eredményeket ért el.

Agydaganat következtében 24 éves korában elhunyt Izsó Katalin, az OMS-Tata Iron-Trade VSE junior vb-ezüstérmes és háromszoros U23-as Eb-bronzérmes párbajtőrözője. 36 alkalommal volt felnőtt válogatott, aki a tanulásban is kiváló eredményeket ért el.

 

 

 

    Izsó Katalin ,a honi párbajtőr talán legnagyobb tehetsége volt, aki már a felnőttek között több világkupán is szerepelt, a 2009-es világbajnokságon a párbajtőrcsapat tagjaként hetedik lett. Még most sem hiszem, nem hisszük el, hogy ez a csodálatos kislány már nem lehet ott a párbajtőr jeles palettáján. Pedig a harminchatszoros válogatott Kati tagja volt a londoni olimpiára készülő magyar elitnek.

    A sportolással párhuzamosan végezte a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Karán a dietetikus szakot, a harmadik év első félévét 4.39-es átlaggal zárta.

Az egészséges táplálkozás volt egyben a hivatása, pályafutása befejezése után az embereken kívánt segíteni. Ahogy dr. Izsó Attila, az édesapa mondta, semmi káros szenvedélye nem volt, még húst is csak alkalomszerűen fogyasztott.

   – Ha egy tündér megkérdezte volna születésekor, hogy milyen gyermeket szeretnénk, akkor sem tudtunk volna jobbat kívánni. Jól tanult, jól sportolt, gyönyörű volt, soha senkit meg nem bántott, haragosai nem voltak, szerényen élt, rajongott szüleiért, barátaiért – vallják a szülők, akiknek Kati az életük része volt, amelyet bearanyozott, megtöltött boldogsággal.

 2010 tavaszán, több hónapig tartó kivizsgálás után tudták meg a szülők a felfoghatatlan hírt: Kati gyógyíthatatlan beteg. Ezután leleteit gyakorlatilag minden szaktekintély látta, aki a földön létezik. Valamennyien azt mondták: menthetetlen… 

   A szülők nem adták fel. Kati három hétre az USA-ba utazott, és a gyógykezelés hatására állapotában jelentős javulás következett be. Április végén Eperjes Károly Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművész, a család régi jó barátja Tatán lépett fel a polgári esték keretében. Akkor a szülők Katit is vitték magukkal, és amikor Eperjes meglátta, Istennek hálálkodott, hogy meghallgatta könyörgését, és Katikának reményt adott az életre. Akkor úgy tűnt, egészséges, sőt, nem sokkal később Plásztán Attila mester kérésére már az OMS-Tata Iron-Trade VSE kezdő vívóinak tartott edzéseket. Bizakodtunk…

 2011 novemberétől Kati állapota rohamosan romlott. A karácsonyt még boldogságban, együtt töltötte családjával, másnap reggel azonban váratlanul kómába esett, és 18 óra múlva visszaadta lelkét a Teremtőjének.  

   László atya a szülőkhöz szólva így búcsúzott a felejthetetlen kislánytól, attól a kiváló sportembertől, aki még rengeteg sikert szerezhetett volna a hazának: – Kati nem a Ti gyereketek volt. A Teremtő azzal jutalmazott benneteket, hogy egy angyalkáját kölcsönbe adta nektek, hogy boldogságot hozzon az életetekbe. 24 év elteltével visszarendelte az angyalt…

  A szülők fájdalmára nincs gyógyír, ahogy nekünk sem, akik ismertük szerettük ezt a tündéri lányt. – Számunkra Kati nem halt meg, ezért nem volt gyászszertartás és temetés. Hamvait kívánsága szerint a legszűkebb családi körben – csendben, szerényen, úgy, ahogy élt – az epöli erdőben adtuk vissza a természetnek. Nem viselünk gyászruhát, nem gyászolunk, mert ő nem halt meg, csak mint angyal, állomáshelyet változtatott – búcsúztak a szülők szeretett, a mindenki által szeretett lányuktól.

                                              Péntek Sándor (Helyi Téma)

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió