Ismét remekeltek a lányok

 
Amikor 2014-ben a második helyen végzett az OMS-Tata Iron Trade VSE női párbajtőrcsapata az országos bajnokságon, sokan kifutott eredményről beszéltek. Valóban csodálatos teljesítmény volt, amelyet most megismételtek a tatai lányok. 2016.01.02.)

Ezt már nem lehet a szerencse, a véletlen számlájára írni. A tinicsapat ismét bizonyított.

A verseny az egyéni küzdelmekkel kezdődött Budapesten, ahol a női párbajtőrözők között a tatai Kun Anna a negyeddöntőig jutott, végül az előkelő 7. helyet szerezte meg a nyolcvankét tagú mezőnyben.

Az országos bajnokság a csapatok viadalával zárult. A tatai női csapat Felker Adrienn, Gnám Tamara, Kovács Sarolta, Kun Anna összeállításban ismét remekelt. A legjobb tizenhat között a Vasas 2. számú gárdája ellen nagy csatában 37:35-re nyert. A negyeddöntőben az egyéni ranglistahelyezések alapján legerősebbnek számító Vasas első csapata következett, amelyen a ragyogóan küzdő Kun Annáék 35-29-re győztek.

Annyit meg kell jegyeznünk, hogy Kun Anna az országos bajnokságot megelőzően részt vett Mödlingben az U23-as európai körversenyen, amelyen aranyérmet szerzett.

Az elődöntőben az AVA együttese következett, amely ellen 40-35-regyőztek a tatai lányok. A mérkőzések hőse Kun Anna volt, aki utolsóként pástra lépve, mindhárom találkozón hátrányból fordítva vívta ki a nagy sikert csapatának. Volt ennek az elődöntőnek egy sajnálatos, talán a döntőre is kiható eseménye. Az utolsó asszójában Kun Anna bokasérülést szenvedett, így a fináléban már nem léphetett pástra. Társai mindent megtettek a BVSC elleni döntőben, ám szoros csatában így is vereséget szenvedtek 45:40 arányban.

A férfiak versenyében a jónak mondható 11. helyen végeztek a tatai fiúk. A csapat tagjai: Esztergályos Patrik, Horváth Norbert, Kátai Bence és Tomaschoff Soma.

A tatai párbajtőrök trénerei: Plásztán Attila vezetőedző, Partali Csaba és Juhász Bence.

 

Szép gesztus volt Plásztán Attila részéről, amikor az országos bajnokság másnapján személyesen adta át Michl József polgármesternek az ezüstéremért járó trófeát. A város első emberének annak idején vívás volt az első számú kedvence, és ma is támogatja a honi (olimpiai) sikersportágat.

Péntek Sándor

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió