Gnám Tamara csapatban Európa bajnok!

 
Nagyszerűen ért véget a plovdivi kadet Európa-bajnokság! A zárónapon a Gnám Tamara (Tatabánya), Kazár Dóra, Muhari Eszter, Petri Renáta összeállítású női párbajtőrcsapat és a Baaken Mátyás, Fröhlich Bálint, Kaiser Balázs, Milassin Mór felállású férfi kardcsapat egyaránt aranyérmet nyert, míg a női tőrcsapat az ötödik helyen végzett. Gratulálunk, jöhetnek a junior versenyek! (2017.03.05)

 Aranyos lányok edzőikkel

Már legalább egy éve mondjuk, hogy a jelenlegi korosztály a núi párbajtőr fegyvernem nagy ígérete. És ez a plovdivi kadet Európa-bajnokság jelentette, jelenti az első igazi nagy áttörést a tehetséges hölgyek számára. Már Petri Reni tavalyi kadet vb-érme, és Gnám Tamara junior Eb-helyezése jeladás volt, és itt, Plovdivban, egyéniben a 2002-es Muhari Eszti tette le ezüstösen a névjegyét. Most pedig a három grácia összeállt, és Kazár Dórával kiegészülve nagyszerű csapatot alkotott! Már a bemelegítés is cifrára sikeredett. A fehéroroszokat ugyanis 45:17-re vertük, és azért ekkora különbség ritka ebben a fegyvernemben. Hanem ami eztán jött!

A negyeddöntőben az oroszok, az elődöntőben az olaszok következtek. Azaz, a két “nagyágyú”. És egyiknek sem volt halovány esélye, még egy szoros meccsre sem! Az oroszok valószínűleg időtlen idők óta nem kaptak ki 45:24-re korosztályos kontinensbajnokságon, az olaszok pedig hiába taktikáztak, nem volt sokkal több sanszuk, mint elődeiknek. Az elődöntő 45:33 lett, azaz újabb tarolás!

Gnám Tamara öröme

 

A döntőben pedig hatalmas meglepetésre a britek következtek, elvileg tehát jóval könnyebb feladat várt az ifjú hölgyekre, mint a korábbiakban. Csakhogy ez vívás, ráadásul párbajtőr, ráadásul női szeszély, ráadásul kadet korosztály, ráadásul Eb-döntő, szóval sosem egyszerű egy ilyen aranycsata… Gondoltuk mi… De nem a magyar csapat. A harmadik asszó után átvették a lányok a vezetést, a végén pedig egészen simán, 45:35-re nyertek, és párbajtőrben ritkán látott fölénnyel lettek Európa-bajnokok! Gratulálunk a csapatnak és a mestereknek egyaránt!

Magyar Vívószövetség

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió