Ezüst- és aranyérem a Világ-kupáról

 
Esztergályos Patrik (képünkön), az OMS-Iron Trade Tata VSE kiválósága ismét hallatott magáról. A junior párbajtőrözők pozsonyi Világ-kupa viadalán egyéniben bronzérmes lett, csapatban pedig a dobogó második fokára állhatott fel társaival. (2015.12.09.)

Erre a versenyre roppant erős mezőny jött össze, 278-an neveztek, köztük a korosztály legjobbjai. A csoportmérkőzéseken Esztergályos Patrik hat győzelmet aratott vereség nélkül, így magabiztosan ment tovább.

A legjobb 64 közé jutásért a német Knechtl ellen diadalmaskodott, majd a következő körben a spanyol Fabregat ellen győzött. Ezzel már a legjobb 32 közé jutott. A következő akadályt is sikerrel vette, a magyar Nagyot verte 15:8-ra. És még nem volt vége a remek menetelésnek. Ezután egy olasz ellenfelét győzte le hasonló arányban, majd a brit Nichols is meghajolt Esztergályos előtt.

A negyeddöntőben is remekelt Patrik, és Vismara (olasz) 15:8-as legyőzésével a legjobb négy közé jutott. Ott viszont megálljt parancsolt neki a német Braun, ám ezzel is a harmadik helyen végzett a tatai fiú, aki nagyszerű formában versenyzett.

A junior férfi párbajtőr-válogatott tagjaként pedig ezüstérmes lett Esztergályos Patrik, aki sokat tett hozzá a szép sikerhez. a mieink az aranyéremért Ukrajnától szenvedtek minimális, 45:43-as vereséget. Végeredmény: 1. Ukrajna, 2. Magyarország (Bakos Bálint, Bányai Zsombor, Esztergályos Patrik, Siklósi Gergely, válogatott edző: Eitner Kinga, klubedzők: Patócs Zsolt, Halla Péter, Partali Csaba, Szalay Gyöngyi), 3. Olaszország. 

 

Péntek Sándor

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió