Esztergályos Patrik vb-aranyérmes

 
A bulgáriai Plovdivban zajló junior világbajnokságon hatalmas tatai siker született. Esztergályos Patrik (a fotón balra), az OMS-Tata Iron Trade párbajtőröző kiválósága hatalmas meneteléssel aranyérmet szerzett. A szombat  délutáni döntőben 0:5-ről felállva verte az amerikai Yoot-t. (2014.04,05.)

A bulgáriai Plovdivban zajló junior világbajnokságon hatalmas tatai siker született. Esztergályos Patrik (a fotón balra), az OMS-Tata Iron Trade párbajtőröző kiválósága hatalmas meneteléssel aranyérmet szerzett. A szomat délutáni döntőben 0:5-ről felállva verte az amerikai Yoot-t. (2014.04,05.)

 

Az első körben Esztergályos Patrik a fegyvernem körülményeihez képest biztosan győzött, Következett az újabb kör, már a legjobb nyolc közé kerülésért. És a sokra hivatott  Patrik nagyszerű vívással győzött le egy orosz, majd két olasz vívót az elődöntőig.

 A tatai fiúnak nehéz feladata volt, elvégre azzal az olasz Timóval találkozott, aki a jeruzsálemi Európa-bajnokságon a hosszabbításban legyőzte. Most fordult a kocka. Patrik végig vezetett, és ugyan a végén némi izgalmat hozott a hajrá, de fordulatot nem. Ez pedig azt jelentette, hogy a legjobb nyolc közé jutott. Már ez óriási siker volt.

És ha időrendi sorrendben haladunk, akkor minden nagyszerűen indult a folytatásban Esztergályos Patrik elegánsan, technikásan, és ami talán még ennél is fontosabb, rendkívül eredményesen vívott. Újabb olasz riválisa, Abate gyakorlatilag kiütéses vereséget szenvedett. Patrik 9:2-re (!) és 14:7-re is vezetett.

A kozmetikázással pedig nem kell foglalkozni, 14:10 után Plásztán Attila szövetségi kapitány és Partali Csaba tanítványa beszúrta az érmet, ezzel az ifjúsági olimpiai részvételt érő tust.  Az elődöntőben a magyar Tóth Gergellyel találkozott Patrik, és őt is magabiztosan verte 15:10-re. Hihetetlen magabiztossággal vívott a tatai fiú. A végső döntőben aztán jött az amerikai Yoo, aki 5:0-s előnyre tett szert ugyan, ám Patrik innen fordítva nyerte a színvonalas találkozót, egyben a világbajnoki cím tulajdonosa lett. Végeredmény: 1. Esztergályos, 2. Yoo, 3. Tóth G. és French (kanadai).

  Plásztán Attila szövetségi kapitány, aki egyben az OMS-Tata Iron Trade vezetőedzője is, roppant büszke volt Patrik teljesítményére, kiemelte, hogy hamarosan a felnőttek között is meghatározó párbajtőröző lehet.

Partali Csaba, Patrik edzője nem volt ott Plovdivban, de telefonon folyamatosan értesült a fejleményekről. Roppant büszke tanítványára, aki nem ismer lehetetlent, a végsőkig küzd a sikerért.

Péntek Sándor
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió