A tatai Esztergályos Patrik ezüstérmes csapatban

 
Ezüstérmet nyert a bourges-i korosztályos világbajnokságon a junior férfi párbajtőrcsapat. A Bakos Bálint, Bányai Zsombor, Esztergályos Patrik (OMS Tata-Iron Trade VSE), Siklósi Gergely összeállítású együttes kimagasló teljesítménnyel jutott el a döntőig, ott azonban vereséget szenvedett az olaszoktól. (2016.04.11.)

Bányai Zsombor, Siklósi Gergely, Bakos Bálint és Esztergályos Patrik

Bányai Zsombor, Siklósi Gergely, Bakos Bálint és Esztergályos Patrik

 

A férfi párbajtőrözők olyan mérhetetlen magabiztossággal és fölénnyel jutottak el az esti döntőig, hogy az már-már lenyűgöző volt. Tíz tus különbségen belül egyetlen rivális sem tudott közelebb kerülni a mieinkhez, Siklósi Geri, Bányai Zsombi és Esztergályos Patrik egyetlen rivális ellen sem zárt negatív mérleggel. Semmiféle esélyt nem adtak a mieink, és egyáltalán nem túlzás állítani, hogy nagyságrendekkel múlták felül ellenfeleiket. Mindez számszerűen annyit tett, hogy Perut 40:27-re, Dániát 45:24-re, Spanyolországot 45:34-re, az Egyesült Államokat pedig 45:29-re verték a mieink, és így jutottak el az Olaszország elleni fináléig.

Aztán ezek után indult a finálé úgy, hogy a rendkívül fiatal olasz együttes négy asszó után 15:10-re elhúzott. És amikor az ötödikben a vezéregyéniségnek számító Geri sem tudta csökkenteni a különbséget Cuomo ellen, mi több, 15:25-re módosult az állás, akkor elúszni látszott a hőn áhított aranyérem. A hatodik asszóban Bányai Zsombi hozott egy értékes 4:1-et Vismarával szemben, és a 19:26 sem hangzott jól, de tán felcsillantotta a reményt. Következett Esztergályos Patrik és a remek estét kifogó Cuomo, aki tán kissé meglepő módon végig előre dolgozott az asszóban, és sajnos, az ő szempontjából jól is tette, visszaállította az itáliaiak tíztusos előnyét (21:31). Ami nagyon-nagyon soknak tűnt, már-már lehetetlen küldetésnek számított, melyet a Bányai-Siklósi “korosztályos szupertandemnek” kellett volna megoldania. Ugyanakkor szuperhősök csak a filmekben léteznek, Zsombi és Geri két nagyszerű tehetség, de nem Vasember és Amerika kapitány…

Bányai Canzonerivel következett, és a feladat egyik felét teljesítette, 28:32-re feljött, és Gergő ezzel látótávolságon belülre került Vismarával szemben. Csakhogy fél perc alatt kapott négy tust, és ismét nagyon eltávolodott az ellen és az aranyérem. Ettől kezdve sajnos már nem is volt visszaút, igaz, fantasztikus hajrával kétszer két tusra is zárkózott Geri, de az olaszok végül 45:42-re nyertek, és ezzel világbajnoki ezüstéremmel zárt válogatottunk. Természetesen a világ második legjobb válogatottjának lenni hatalmas eredmény, csak gratulálni szabad hozzá, örülni meg majd később örülünk neki, mert azért természetesen van minek, nagyszerű szezont zárt legerősebb fegyvernemünk a junior korosztályban!

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió