Zámbó Diána a paralimpián

 
Tavaly ősszel még csupán tervezgette, s reményt keltő eredményei alapján bizakodott, mára azonban valósággá vált: Zámbó Diána, a tatabányai úszó ott lesz Londonban, pályafutása hatodik paralimpiáján. (2012.07.09.)

Tavaly ősszel még csupán tervezgette, s reményt keltő eredményei alapján bizakodott, mára azonban valósággá vált: Zámbó Diána, a tatabányai úszó ott lesz Londonban, pályafutása hatodik paralimpiáján. (2012.07.09.)

 

Az újabb ötkarikás játékokig azonban hosszú út vezetett. Az idei év természetesen a paralimpiai felkészülés jegyében kezdődött, Diána februárban Kuvaitban edzőtáborozott a válogatottal, majd következett a Magyar Paraúszó Országos Bajnokság Egerben, ahol a 100m mell és 200m vegyes számok után a dobogó legfelső fokára állhatott, 50 m háton a második, 50 m pillangón a harmadik helyet szerezte meg a magyarok mellett a hat környező országból érkező  versenyzők mezőnyében. Akkor úgy értékelt, hogy a szezon eleji formája jónak mondható.

A következő megmérettetésre igen népes versenyzősereg részvételével már Angliában, Sheffieldben került sor, ahol jó néhány tengerentúli ország is képviseltette magát. Diána jócskán javított az egri ob-n teljesített időin, 50m háton aranyérmet szerzett, a 200 m vegyes után a dobogó második, az 50m pillangót követően a harmadik fokára állhatott, s 100m mellen a nyolcadik lett.

Egy héttel később Székesfehérváron ismét rajtkőre állt, miután a sheffieldi versenyen egyik, általában nála gyengébben teljesítő magyar riválisa megelőzte, ezért ismét bevállalta az 50 m pillangót, s javított is több mint 1 másodpercet angliai idején. Ezzel elméletileg visszavette a vezetést, riválisa azonban nem vett részt a székesfehérvári versenyen, s az ott teljesített idők sem kerültek fel a világranglistára, így Diána továbbra is a kvalifikációs világranglista 7. helyén tanyázik.

 

 

Ez azonban szerencsére nem befolyásolta az olimpiai részvétel megszerzését, így a tatabányai úszó tervei valóra váltak, s 50 m pillangón, illetve 200 m vegyesen szállhat vízbe Londonban.
Diána az ötkarikás játékok előtt utoljára ezen a hétvégén Berlinben állt rajtkőre, ahol 50m háton az első, 200 m vegyesen a második, 50 m mellen a harmadik, 50 m gyorson pedig a hetedik helyet szerezte meg, mostantól pedig „semmi más dolga nincs”, minthogy tervezgesse: mit csomagoljon a londoni útra, s onnan milyen szép eredményekkel érkezzen haza.

kemma.hu
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió