Megőrizték elsőségüket Komárom úszói

 
Május utolsó hétvégéjén a Brigetio Gyógyfürdő kültéri sportuszodájában rendezték meg a Komárom-Esztergom Megyei Úszóbajnokság harmadik fordulóját. Az eseményt, melyen jelen volt Horváth Gyula korábbi sporttanácsnok is, dr. Molnár Attila polgármester nyitotta meg. A többszáz fős sporteseményt ezúttal is Komáromi Úszóklub SE szervezte. A fiatal sportolók korosztályok szerint valamennyi úszásnemben rajtkőre álltak, összesen 113-an, 10 egyesületből. (2018.05.30)

Komáromi sikerek úszásban
 
A versenyzők megyénk számos településéről, így többek közt Tatabányáról, Dorogról és Esztergomból érkeztek, de bemutatkoztak a Magyar Úszó Szövetség Jövő Bajnokai Programjában szereplő közép-dunántúli válogatott tagjai és érmesei is. Ez utóbbi kezdeményezésben országos éremszerzők, valamint válogatott kerettagok vehetnek részt. A programba a komáromi Gálik Krisztián is bejutott.

Bene Vera, a Magyar Úszó Szövetség közép-dunántúli régiójának vezetője, valamint Berzlánovits Éva a tehetséggondozó program szakmai koordinátora elmondták, hogy a szövetség tavaly sportpszichológiai tréninget is indított, amellyel sikerült még tartalmasabbá tenni a programot.
Szeidl Balázs a Komáromi Úszóklub SE vezetője úgy nyilatkozott, hogy a legfontosabb ezúttal az egyéni csúcsok felállítása, az egyéni teljesítmények fokozása volt, hiszen az úszók jelenleg a júliusi országos korosztályos bajnokságokra készülnek. Megyénk csapatai közül a Komáromi Úszóklub SE. versenyzői érdemelték ki a legtöbb érmet, 31 aranyat, 24 ezüstöt és bronzot, így városunk úszói a harmadik forduló után megőrizték vezető pozíciójukat a csapatok közötti pontversenyben. A végső sorrend a negyedik, esztergomi versenyszakasz után alakul ki, melyet októberben rendeznek.

A verseny egyébként a 12 éven felüliek számára a Komárom-Esztergom megye Úszóbajnoka címhez szükséges pontszerzési lehetőség is volt egyben.

A komáromiak most a Veszprém Megyei Úszóklub suli körversenyének záró szakaszára készülnek, ahol a mieink jelenleg az dobogó legfelső fokán állnak. Ezenkívül az idősebbek a Gyémánt-kupán, a Budapest-bajnokságon és a Marcal-kupán mérettetik meg magukat a közeljövőben.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió