Komáromnál úszott a nemzet rozmárja

 
Az összetartozás és a nemzeti összefogás jegyében úszta át Schirilla György a Dunát Komáromnál. A nemzet rozmárja ezzel történelmet írt, hiszen még nem volt olyan, hogy egy városban, de két országban merült volna vízbe. Az országszerte nagy népszerűségnek örvendő sportolót elsőként a Brigetio Gyógyfürdőnél fogadta dr. Molnár Attila polgármester és Turi Bálint alpolgármester. (2016.04.06.)

Schirilla György átúszta a Dunát Komáromnál

A rövid sajtótájékoztatón Schirilla György elmondta, még soha nem úszott ilyen hosszú távot a Dunában, ami Észak- és Dél-Komárom között 400 méter. Ezt követően a Komárom Európa Futó Egyesület tagjaival, köztük Szőnyi "Iroman" Ferenccel és Dombay Gáborral, valamint az újonnan alakult Diákönkormányzatok Városi Szövetségének tagjaival közösen megkezdte a bemelegítést. Először a Rákóczi rakpartra futottak, ahol már népes tömeg várta őket. A sportoló röviden beszélt arról, hogy mindig hármas céllal úszik, egyrészt, hogy folytassa édesapja 37 éven át tartó Duna átúszását, másrészt, hogy kiszolgálja a közönséget, harmadrészt, hogy népszerűsítse az egészséges életmódot.

A rakparton összegyűlt tömeg egy percig sem unatkozott, hiszen a KVSE fit kidesei, az FBI Street Generations adott műsort, de bemutatót tartottak a zumbások is. Fél négykor jött a hír, hogy a rozmár megkezdte az átúszást. Útját végig biztosították, a vízi rendészet és a búvárok egyaránt bevetésre készen álltak. Nem volt azonban szükség rájuk, hiszen Schirilla 17 év tapasztalatával 30 perc alatt megtette a 400 méteres távot a 8-10 fokos vízben.

- A sodrás nem volt olyan erős, viszont a szél igen, ezért sok vizet nyeltem, de végig éreztem a közönség szeretetét és lelkesedését, ami nemcsak erőt adott, de még melegített is. Úsztam már ennél hidegebb vízben is, hiszen én tartom a Guiness rekordot a 0 fokos vízben úszással, de ilyen hosszú távot még soha nem teljesítettem - nyilatkozta Schirilla György a vízből kijövet.

- Köszönjük, hogy a nemzet rozmárja városunkat választotta, hiszen így egy városban, de két országban úszhatta át a folyót, ezzel is erősítve az összetartozás érzését - mondta dr. Molnár Attila polgármester.

Schirilla György amellett, hogy úszik, rendszeresen fut is jótékony célokért, ezért is kapott meghívást a hamarosan kezdődő Komáromi Napok egyik legnépszerűbb programjára, a Komárom-Komárno Nemzetközi Futóversenyre.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió