Tatán edz az olimpiai bajnok

 
Ahogy mindig, most is örömmel érkezett Tatára az olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok tornász, Berki Krisztián, aki az edzőtáborban készül két héten át az olimpiai kvalifikációs versenyekre. (2015.01.06.)

   Jól ismeri a várost, hosszú évek óta jár az edzőtáborba. Úgy véli, Tatáról csak jót lehet mondani, s az edzésekhez is kiváló helyszín elsősorban a nyugodt körülmények miatt. A lólengés specialista Krisztián tavaly Kínában nyert világbajnoki aranyérmet, az év végén pedig a legtöbb időt családjával tölthette.A tavalyi év nagy fordulópontja volt az életemnek, megszületett a kislányom, s a sportban is vissza tudtam hozni a régi önmagamat. 2013 ugyanis nem úgy sikerült, ahogy vártam, de most minden a helyén van. Nagyon sok energiát ad számomra a gyermekem, úgy érzem, már az ő jövője is múlik azon, hogyan tornázom – mondja.

   Tatán két hetet tölt az edzőtáborban, ez tulajdonképpen az év eleji alapozás, de még később is visszatér városunkba. Ilyenkor a fizikai fejlesztés, a korábbi elemek ismétlése van terítéken. A torna ugyanis rendkívül nehéz sportág: kis kihagyás után újra fel kell építenie magát az embernek, s csak ezután kezdődhet az igazi munka. Krisztián edzője, Kovács István maximalista, ráérez, hogy melyik napon mit tud kihozni tanítványából, s hogyan tudja átlendíteni őt az esetleges holtponton. Több mint húsz éve dolgoznak együtt.

   – Szinte apa-fia kapcsolatban vagyunk. Sikereink és bukásaink is közösek, egymásnak köszönhetjük az eredményeket. Régóta gyakorolnak egy rendkívül rizikós, de felettébb értékes elemet, mellyel a kiinduló pontszámát növelheti Krisztián. Április végén lesz egy Európa-bajnokság, utána már csak az októberi, glasgow-i világbajnokságra készül, s természetesen a dobogó legmagasabb fokán szeretne állni. – Ez egy kvalifikációs világbajnokság lesz számomra, ettől függ, hogy ott lehetek-e 2016-ban a riói olimpián – tájékoztatott. Az ellenfelekkel nem foglalkozik, lényeg, hogy a saját maga által felállított célt elérje. A sok munka mellett persze a családra is időt kell szakítani: rövidesen egy éves lesz a kislánya Lia, aki három hete már egyedül jár, s közeleg a születésnapi ünnepség.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió