Arénások közgyűlése

 
Rendkívüli közgyűlést tartott a város legnagyobb sportegyesülete, a Tatai Aréna SE. A nagy jelentőségű eseményen képviseltette magát a város vezetése Horváthy Lóránt alpolgármester, Kaszál József és Kovács Attila önkormányzati képviselők személyében. Ott volt  még Barna Attila is, a Magyar Tánc és Moderntánc-művészeti Szövetség, egyben a nemzetközi táncszövetség (IFMD) elnöke. (2009.08.21.)
Amerikai futball a tatai arénásoknál
A „magányos autós”klubra talált
Rendkívüli közgyűlést tartott a város legnagyobb sportegyesülete, a Tatai Aréna SE. A nagy jelentőségű eseményen képviseltette magát a város vezetése Horváthy Lóránt alpolgármester, Kaszál József és Kovács Attila önkormányzati képviselők személyében. Ott volt  még Barna Attila is, a Magyar Tánc és Moderntánc-művészeti Szövetség, egyben a nemzetközi táncszövetség (IFMD) elnöke. (2009.08.21.)
 
    Szalai Béla elnök méltán emelte ki bevezetőjében, hogy az arénások hatalmas tempóban fejlődnek, és a város egyre több „kószáló” szakosztálya szeretne az egyesület tagja lenni. Így többek között az igen eredményesen szereplő amerikai futballisták, akiknek képviselője,  Német  Péter elmondta, hogy már nagyon várják a TASE-hez csatlakozás szentesítését. A leendő szakosztályvezető bemutatta az országban egyre népszerűbb extrém sportágat, mélyre hatóan beszélt a jövőbeli célokról, a tatai fiatalok szakszerű képzéséről. Ez az ifjúsági és junior korosztályokat érinti, hamarosan kezdetét veszi a toborzás a helyi iskolákban.
     Ezután következett a szenzáció értékű bejelentés:  Hernádi Lászlót a nyolcszoros Zóna trófea-győztes, négyszeres FIA Challenge-bajnok (Európai viadalok) gyorsasági autóversenyző, aki évek óta klub nélkül éri el nagyszerű sikereit, elmondta, hogy szakosztályt alakított az Aréna SE égiszein belül.  Nagy taps fogadta, amikor elmondta, hogy legközelebbi versenyén, a híres milánói futamon már a Tatai Aréna Sportegyesület színeiben  indul.
Miután Tatán sok olyan tehetséges autós van, aki jelenleg klub (szakosztály) nélkül versenyez, az arénásoknál megtalálhatják számításukat. Hernádi szakértelme pedig kincs lehet számukra a fejlődésüket illetően.

    Ezután Lazányi Mónika, a modern- és divattánc-,  Khabwari William Manyala, a testépítő-, Flórián Béla ökölvívó- és Zajácz Edina, a mazsorett-szakosztály vezetője tartott rövid beszámolót sportáguk helyzetéről.

A rendkívüli TASE-közgyűlés jegyzőkönyve
 
Részvevők
 
Szalai Béla elnök
Csiszár Anita művészeti vezető
Flórián Béla ökölvívó-szakosztály vezetője
Khabwari William Manyala testépítő-szakosztály vezetője
Lazányi Mónika modern és divattánc-szakosztály vezetője
Zajácz Edina mazsorett-szakosztály vezető
Boros Norbert
Szalai Vanessza
Barkó László
Balogh Zoltán
Barna Attila (a TASE tiszteletbeli tagja, az MTMSZ és az IFMD elnöke)
Díszvendégek :
Kaszál József
Horváthy Lóránt
Kovács Attila
 
Új tagként köszöntöttük :
Hernádi László autóversenyzőt (a szakosztály megalapítása folyamatban) és
Németh Péter amerikai football képviselőjét (a szakosztály megalapítása folyamatban)
Az elnök megnyitotta a taggyűlést, köszöntötte a jelenlévőket, valamint megállapította, hogy a gyűlés a jelenlévő tagok száma alapján határozatképes.
Ezt követően felkérte Barna Attilát, hogy vezesse le a taggyűlést, valamint Szalai Vanesszát jegyzőkönyv vezetőnek, Balogh Zoltánt és Hernádi Lászlót hitelesítőnek.
Barna Attila köszöntőjét követően az elnök megtartotta az elnöki beszámolót. Szalai Béla beszámolt a közelmúlt eseményeiről, az egyesület elért eredményeiről. A táncszakosztály komoly versenybéli eredményeinek felsorolását követően ismertette a szakosztály novemberi versenyrendezési momentumait. Kitért az ökölvívók által végzett kiemelkedő munkára, valamint a megrendezett ökölvívógála eredményességére.
A testépítő szakosztály által megrendezett kupára, valamint a közeljövőben (szeptember –Brutál Challenge-body verseny, október-Superbody testépítő versenyre) való felkészítésre. Khabwari William Manyala testépítő szakosztály vezetője komoly felkészülést kezdett el a közel 10 versenyzővel, hogy Tata városának újabb sporteredmények ékesítsék a repertoárját.
A majorette szakosztály oktatási átalakulását jelentette be, valamint a toborzási stratégiát vázolta.
    Az elnöki beszámolót követően az elnök felkérte a szakosztály vezetőket, hogy a bemutatkozásukat követően egy rövid beszámolót tartsanak a szakosztályuk helyzetéről.
     Lazányi Mónika a modern és divattánc-szakosztály vezetője elmondta, hogy a táncosok, jelenleg közel 50 fő, az elmúlt időszakban kivették részüket mind Tata városának rendezvényein, mind más sportágak által rendezett versenyek, rendezvények helyszínein. Kivállóan helytálltak az országos versenyeken (15 arany, 6 ezüst, 2 bronz) valamint a vb-n (2 arany). Egyre többen érik el azt a szintet, hogy versenyen indulhassanak. Novemberben a szakosztály Tatán rendezi meg azt a Hungaryen Open táncversenyt, amelyre közel 1000 táncost várnak. Lazányi Mónika kiemelte a művészeti képzést, mely újdonság a szakosztálynál, a kortárs és a klasszikus balett. A képzések Csiszár Anita és Klinger Hajnal balettművészek vezetésével történik.
 
Khabwari William Manyala testépítő-szakosztály vezetője ismertette az I. Aréna fekvenyomó kupa eredményességét, valamint a natúr testépítés fontosságát és versenyzőinek e szellemben való komoly felkészítését. A szakosztály megalakulásával és a szakosztályvezető instrukcióinak alkalmazásának köszönhetően egyre több az olyan fiatal, aki nem csak hobbiszinten szeretne edzeni, hanem irányított formában versenyeken megméretni erejét, izmainak formáit. Ehhez komoly segítség a szakosztályvezető nemzetközileg elismert szaktudása, de nagyon fontos a kitartó edzés is.
 
Flórián Béla ökölvívó-szakosztály vezetője beszámolt az országos ökölvívó-szövetségi csatlakozásról, valamint az elmúlt időszak elért eredményeiről. Versenyzői már több meghívásos versenyen vettek részt, melyeken komoly felkészültségről tanúskodtak. A szakosztályvezető büszkeségét fejezte ki a sportolói iránt, akik a közelmúltban az Arénában megrendezett Boksz gálán is jeleskedtek. Az elkövetkezendő időben több hasonló versenyen is öklözhetnek a TASE versenyzői, hogy egy kis idő elteltével komolyabb versenyeken is bizonyíthassanak.
 
Zajácz Edina mazsorett-szakosztály vezetője elsősorban az oktatási tervet ismertette, valamint azt, hogy a leendő csapatok milyen formában tudnak belefolyni a többi szakosztály munkájába, valamint részt venni Tata városának rendezvényein. Az általa vezetett és oktatott közel 150 mazsorett már sok helyen bizonyított, így nem lesz nehéz Tata városának egy komoly, látványos bemutatókra képes csapatot összekovácsolni. A három különböző korosztályban indított képzésre szeptembertől indul el egy komoly toborzás, melyet követően egy még komolyabb képzés veszi kezdetét.
 
Ezt követően Hernádi Lászlót bemutatkozásra kérte fel Szalai Béla. Hernádi a nyolcszoros Zónatrófea-győztes, négyszeres FIA Challenge-bajnok autóversenyző ismertette a sportágat, valamint a versenyzéssel kapcsolatos tudnivalókat. Örömmel közölte, hogy 20-án indul a milánói futamra, ott már a Tatai Aréna Sportegyesület színeiben versenyez.
 
Német Péter bemutatkozása követte Hernádiét, aki az Amerikai Futballt képviseli, és a hamarosan megalakuló szakosztály vezetője lesz. Bemutatta az általa képviselt sportágat, valamint beszélt a képzési stratégiákról és a jövőbeni célokról. A képzés ifi és junior korosztályokat érint, melyben a szakosztályi toborzó hamarosan kezdetét veszi.
 
A város vezetésének képviselői örömmel konstatálták a sportszakemberek együttműködését, az egyesület fejlődését, valamint előremutató céljait. Gratuláltak az elért eredményekhez valamint további eredményes együttműködésről biztosították a TASE vezetőjét.
 
 
Pécsváradi Andrea
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió