Természetbarát igazolvány és turistakártya

 
A Magyar Természetbarát Szövetség 2010. január 1-től bevezette a Természetbarát Igazolvány és Természetbarát Turistakártya (röviden TT kártya) elnevezésű plasztik kártyáját. (2010.01.22.)
Természetbarát igazolvány és turistakártya
A Magyar Természetbarát Szövetség 2010. január 1-től bevezette a Természetbarát Igazolvány és Természetbarát Turistakártya (röviden TT kártya) elnevezésű plasztik kártyáját. (2010.01.22.)
 
 Tájékoztató
 
1.        A Magyar Természetbarát Szövetség 2010. január 1-től bevezette a Természetbarát Igazolvány és Természetbarát Turistakártya (röviden TT kártya) elnevezésű plasztik kártyáját.
 
2.        A TT kártya bevezetése nem érinti a hagyományos, papír alapú, a „Magyar Természetbarát Szövetség Igazolványa” feliratú igazolványt. Az továbbra is érvényes, ára változatlan, diák, nyugdíjas illetve felnőtt módozatban kiváltható, bár 2010. január elsejétől a biztosítás már nem szerepel a régi igazolvány szolgáltatásai között.
 
3.        A bevezetésre került TT kártya igazolja, hogy tulajdonosa, a Magyar Természetbarát Szövetség egyik tagszervezeténél az adott évben érvényes tagsági jogviszonnyal rendelkezik, tehát tagdíját befizette, s mint kedvezményes, vagy teljes értékű TT kártyával rendelkező tagot megilletik a szövetség által nyújtott kedvezmények és szolgáltatások, így többek között az új biztosítási szolgáltatás is.
 
4.        A kártya másik oldala, a Természetbarát Turistakártya, egy folyamatosan bővülő szolgáltatási és vásárlási kedvezményrendszer igénybevételét teszi lehetővé. A TT kártya elfogadó helyekről a www.termeszetbarat.hu internetes oldalon és a Természetbarát Turistamagazin mellékleteként megjelenő Természetbarát Híradóban adunk tájékoztatást.
 
5.        A TT kártya árában a korábbi igazolvány érvényesítési díjai szerepelnek, azzal a különbséggel, hogy az új kártya díjrendszere nem tesz különbséget a nyugdíjasok és a diákok, azaz érvényes tanulói jogviszonnyal rendelkező, nappali tagozaton tanulók között. 
 
6.        A TT kártyát négyféle módozatban lehet kiváltani. Mind a teljes értékű (T), mind a kedvezményes (K) kártyát igénylők választhatnak olyan módozatot is, amely tartalmazza a Természetbarát Turistamagazin kedvezményes előfizetést is. (TM és KM módozat)
 
7.        A TT kártya választható módozatai és azok díja:     
               
(K) kedvezményes diák és nyugdíjas igazolvánnyal – magazin előfizetés nélkül: 2500 Ft
(KM) kedvezményes diák és nyugdíjas igazolvánnyal – magazin előfizetéssel:    4900 Ft
(T) teljes árú felnőtt igazolvánnyal – magazin előfizetés nélkül:                              3100 Ft
(TM) teljes árú felnőtt igazolvánnyal – magazin előfizetéssel                                5500 Ft
 
8.        A TT kártyákat a Magyar Természetbarát Szövetségnél az adott évben érvényes tagsági jogviszonnyal rendelkező egyesületek vezetői rendelhetik meg az adatlap kitöltésével és záradékolásával, a kártyák díjainak és a tagok fényképeinek begyűjtésével, majd ezek továbbításával (személyesen, postán, e-mailben, illetve a pénzt esetleg átutalva) az MTSZ illetékes területi szövetségéhez (megyék, kerületek), illetve a közvetlenek esetén az MTSZ Országos Központjához. A fényképek hátulján, illetve a digitális kép elnevezésében szerepelnie kell az illető tag nevének és születési dátumának.
 
9.        A megyei és kerületi szövetségek, valamint a közvetlenek a TT kártya árából az MTSZ-nek befizetendő összeg átutalásával egy időben eljuttatják az MTSZ Országos Központjába a kitöltött Összesítő lapot, a tagszervezeteiktől beérkezett adatlapokat és a hozzájuk tartozó fényképeket.
 
10.     A korábbiaknak megfelelően a megyei és kerületi szövetségek, valamint a közvetlenek a kártya díjának csak a „Természetbarát Igazolvány” árának felével csökkentett összegét utalják át a „TT kártyák díja” megjegyzéssel az MTSZ Országos Központjának bankszámlájára (OTP 11786001-20107790 ), illetve fizetik be a központ pénztárába.
 
11.     A TT kártya egyes módozatai után az MTSZ-nek befizetendő összegek a következők:
 
Módozat
Leírás
Bruttó befizetés
Nettó összeg
(K)
Kedvezményes – magazin előfizetés nélkül
2500 Ft
2200 Ft
(KM)
Kedvezményes – magazin előfizetéssel
4900 Ft
4600 Ft
(T)
Teljes árú – magazin előfizetés nélkül
3100 Ft
2500 Ft
(TM)
Teljes árú – magazin előfizetéssel
5500 Ft
4900 Ft
 
 
12.     Az Országos Központ gondoskodik arról, hogy a beérkezett adatok, fotók és díjak eljussanak a megfelelő szolgáltatókhoz, így a kártyát előállító nyomdához és a biztosítóhoz is. Az elkészült kártyákat is az Országos Központ postázza a megrendelő egyesületeknek.
 
13.     A kártya elkészítésének átfutási ideje - hiánytalan beküldés esetén (Adatlapok, Összesítő lap, fotók és átutalt összeg) - a központba történt beérkezéstől a postázásig várhatóan két hét.
 
14.     Az Országos Központban minden hónap 25-én van a TT kártyák havi zárása. Az eddig az időpontig hiánytalanul beérkezett megrendelések beküldői számíthatnak arra, hogy az adatlapon szereplő kártyaigénylők a következő hónap 5. napjától érvényes biztosítással rendelkeznek.
 
15.     A kártyák évenkénti érvényesítése az adott év december elsejével indul, s egy hologramos matrica megvásárlásával és felragasztásával történik.

 

   ÖSSZESÍTŐ LAP

   CSOPORTOS SZERVEZÉSI ADATLAP

   BIZTOSÍTÁSI SZERZŐDES

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió