Sikeres Világ Gyalogló Nap Tatán

 
 A Magyar Szabadidősport Szövetség kezdeményezésére Tatán október első szombatján rendezte meg a Világ Gyalogló Napot közösen a Polgármesteri Hivatal és a Tatabányai Vértes Voláv SE természetjáró szakosztálya. (2008.10.06.)
A Tatai Edzőtábor igen színvonalas rajt-cél helyet biztosított a zuhogó eső ellenére elindult 103/!/ résztvevőnek. Szabadon lehetett választani a 2 km, az 5 km és a 10 km között. Az útvonalak a Cseke-tó és az Öreg-tó körül vezettek.
Nemzetközire sikeredett a rendezvény, hiszen az IVV /Nemzetközi Népsport Szövetség/ naptárában is szerepel már tizedik éve a tatai túra-nap és idén négyen jöttek Németországból és 3-an Norvégiából.
Szombathelyről egy 47 fős csoport érkezett, akik a gyaloglás mellett idegenvezetőt is kértek a polgármesteri hivataltól. Varga Istvánné Katika olyan sikeresen, élményszerűen mutatta be Tata nevezetességeit, hogy alig akartak haza indulni annyira jól érezte magát mindenki. Jövőre is jönnek Tatára, mert most nem jutott idő a Várra.
Az 5 km-es ellenőrző pontnál a volánosok nagy meglepetést és örömet szereztek mindenkinek a rögtönzött zsíroskenyér-partival.
Budapestről az IBUSZ kirándulói 15-en voltak jelen és az eső ellenére megfogadták jövőre is visszatérnek Tatára.
A két legfiatalabb „esőmenő” Hajós Betti /született: 2002/ és Kovács Doren /sz.2000/ volt.
 
Minden résztvevő megkapta a legújabb, Tatát bemutató prospektust, egy színes tatai térképet és a hosszabb távon indulók egy-egy színes tatai kitűzőt.
 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió