Horváth Zoltán kettős jubileuma

 
  Horváth Zoltán kettős jubileumot ünnepelhet az új esztendő elején. 2010. január elsején töltötte be 62. életévét. Ugyanakkor pont harminc éve, 1980. január elsejétől a Komárom-Esztergom Megyei Természetbarát Szövetség elnöke. (2010.01.01.)
Horváth Zoltán kettős jubileumot ünnepelhet az új esztendő elején. 2010. január elsején töltötte be 62. életévét. Ugyanakkor pont harminc éve, 1980. január elsejétől a Komárom-Esztergom Megyei Természetbarát Szövetség elnöke. (2010.01.01.)
 
    A Tatán élő népszerű sportember, Horváth Zoltán január elsején töltötte be 62. életévét. A fáradhatatlan sportember 46 esztendeje ténykedik a sport területén, számtalan újdonságot vezetett be, és sok-sok, ma már országos, sőt Európa-hírű rendezvény ötletgazdája, alapítója. Főállásban a Tatai Polgármesteri Hivatal sportreferense. Emellett számos civil szervezet vezetőségének tagja. 1980 január elsejétől a Komárom-Esztergom Megyei Természetbarát Szövetség elnöke. A Magyar Természetbarát Szövetségnél 1987-től 2004-ig az alelnöki funkciót töltötte be. 1993-tól az IVV (Nemzetközi Népsport Szövetség) magyarországi elnöke. Napjainkban még a KEM Szabadidő Sportszövetség alelnöke is.
 
     Horváth Zoltán a testnevelési egyetem sportszervezői szakán jeles diplomával végzett. Azóta a sportszervező munkájában tevékenykedik. Aranyjelvényes túravezető, aranyjelvényes túrázó és vizsgaszervező. Negyvenhat esztendeje szervezett természetbarát. Ezt a hobbyt édesapjától „örökölte”, aki az Országos Kék Túra első számú teljesítője volt az ötvenes évek elején.
 
     1993-tól Tatán a polgármesteri hivatal sportreferense. A városban 30 sport illetve sportjellegű civil szervezet működésének segítése valamint Tata évenkénti, több mint 100 kiemelt sportrendezvényének figyelemmel kísérése is a feladata. Úgy a helyi diáksport, a szabadidősport, valamint a versenysport területén is.
 
      Horváth Zoltán fáradhatatlan és megszállott sportvezető, sportrendező. Főszervezője többek között a már Európa-hírű Tatai Minimarathonnak, amelyet 2009-ben immáron 26. alkalommal rendeznek meg augusztus elején.
 
     Főrendezője a több mint 30 éves Tó-futásnak, a 19 esztendeje élő Kihívás napjának, a 15 éves Tó-kupa kispályás labdarúgótornának, a 11 éves Gyalogló Világnapnak, a 2009-ben 20 éves Bécs-Budapest Szupermarathonhoz tartozó úgynevezett csatlakozó rendezvényeknek, a 3. éve zajló Tata-Agostyán futásnak vagy éppen a hetedik alkalommal tartandó Tatai Streetballnak és a Tata-Szőgyén Sportnapnak.
 
   A minimarathon mellett a már 27 alkalommal megrendezett Gerecse 50 teljesítménytúra létrehozásával és évenkénti szervezésével vívott ki még nagy elismerést. 2009-ben már 3700-an neveztek az eseményre (!). Az ország minden részéből, tehát Horváth Zoltán Komárom-Esztergom megye idegenforgalmának növekedéséhez is nagyban hozzájárul. Nemcsak a Gerecse 50-nel, de a többi, általa rendezett eseményekkel is.
 
     Horváth Zoltán sok megyei túra, megyei természetbarát találkozók főrendezője még. Többek között az esztergomi, az ácsteszéri (súri) és a tatai IVV-túráknak. Tatán és térségen három éve irányítja, szervezi a 10 000 lépés elnevezésű programot, amely egyre népszerűbb, egyre többen (a legapróbbaktól a nyugdíjasokig) vesznek részt ebben az országos egészségmegőrző gyalogló (sétáló) programban.
 
Elkötelezett sportvezető, sportszervező, aki sokak csodálatára össze tudja hangolni szerteágazó feladatait. Igaz, hogy ennek érdekében több országos funkciójáról lemondott. Annak érdekében, hogy Tata térsége valamint a megyei szabadidős- és természetjáró feladatainak eleget tudjon tenni. Horváth Zoltán egyébként nem csak szervez és irányít. Ő is aktív résztvevője több általa rendezett eseménynek.
 
Horváth Zoltán rengeteget tett a megyében élő emberek sortolási lehetőségeinek biztosításáért a szabadidősport (és túrázás) területén. Rendezvényei szerves részét képezik az egészségmegőrző programnak.
 
                                                                  Péntek Sándor
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió