Gyalogló Világnap Tatán

 
  Tatán nagy sikerrel rendezték meg a Gyalogló Világnapot, az eseményen 140-en vettek részt. (2009.10.05.)
A Kuckó óvodások is nekivágtak a távnak
 
Tatán nagy sikerrel rendezték meg a Gyalogló Világnapot, az eseményen 140-en vettek részt. (2009.10.05.)
 
Már hagyomány, hogy a Tatai Polgármesteri Hivatal és a Vértes Volán SE természetjáró szakosztálya megtartja a Gyalogló Világnaphoz kapcsolódó rendezvényét. Az edzőtábortól „rajtolva” kettő, öt és 10 kilométeres távot teljesíthetett a mintegy 140 résztvevő.

 

 Tavaly a zuhogó eső ellenére több mint százan vettek részt a Gyalogló Világnap tatai eseményén, és most még nagyobb volt az érdeklődés. A rendezvényre, amely egyben IVV-túra (Nemzetközi Népsport Szövetség) is volt, 140-en neveztek. A legtöbben a Vértes Volán (25-en), a tatai Kuckó óvodások, a Tatabányai Erőmű (17) és a Cementgyári természetjárók (10) vettek részt az eseményen.
 Három órán át folyamatosan indulnak a gyaloglók, meglepően sok fiatal vett részt az eseményen. Csorba Györgyné minden alkalommal teljesíti a távot, most is frissen vágott neki a távnak négy, szintén nyugdíjas korú társával. A soproni Mascher Jenő különleges egyéniség. Amikor beérkezett a célba, már ment is tovább, mert másnap a Börzsönyben várt rá az újabb túra. A Természet- és Környezetvédő Egyesület országos találkozójára és túrájára igyekezett.
 Horváth Zoltán, aki 11. éve főszervező és társa, Pápai Lászlóné alaposan meglepődött, amikor a tatai Kuckó óvoda apróságai (húszan) szülőkkel az oldalukon jelentkeztek a 2 és 5 kilométeres távra. A penzum teljesítése után ajándékot vehettek át a kicsik. Voltak, akik kutyájukat is megsétáltatták, a Fáklya utcai ellenőrző ponton zsíros kenyeret és frissítőt kaptak a gyaloglók.

 

Péntek Sándor
 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió