Teremkerékpár: Arattak a bajiak

 
Hazai sikerekkel végződött a Bajon rendezett XV. Nyílt Teremkerékpár Országos Bajnokság, amelyen nyolc ország kiválóságai léptek fel. (2010.04.01.)
Hazai sikerekkel végződött a Bajon rendezett XV. Nyílt Teremkerékpár Országos Bajnokság, amelyen nyolc ország kiválóságai léptek fel. (2010.04.01.)
 
Baj A sportcsarnokban megtartott jubileumi rendezvényen tizenháromszor állhattak a dobogó tetején a baji fiatalok és számtalan jó helyezést értek el versenyzőik. A bokodi Schön Martin férfi egyéniben gyűjtötte be bajnoki aranyát. A hölgyeknél a Szakály Kinga, Buzer Nikolett, Balogh Vivien és Gregor Fanni alkotta baji négyes nyerte a bajnokságot. Buzer és Szakály duplázott, hiszen a párosban is az élen végeztek. Az érdeklődők sok szép látványos gyakorlatnak tapsolhattak a verseny két napján. Nyílt versenyről lévén szó, a hazai kerékpározókon kívül hét országból érkeztek teremkerékpározók. Európából Szlovákia, Németország, Ausztria, Hollandia, Ukrajna, Csehország, Ázsiából pedig hong-kongi sportolók is rajthoz álltak. A jubileumhoz kapcsolódóan ünnepeltek is a sportág hívei, hiszen éppen 15 évvel ezelőtt rendezték meg az első országos bajnokságot Bajon, amely egy idős a magyarországi művészi teremkerékpár sport meghonosításával. Másfél évtizede a megyei sportigazgatóság vette fel a kapcsolatot a rajna-pfalzi szövetséggel, Németországban akkor már magas szinten űzték ezt a sportágat.
 
Dr. Partali László akkori megyei sportigazgató emlékezett vissza ünnepi beszédében az akkor történtekre. Bajon éppen ez idő tájt készült el az új sportcsarnok, ahol lelkes tornászok gyakoroltak Nagy Györgyi testnevelő irányításával. Kedvet, elszántságot éreztek az új sportág iránt. Zentner Mariann, Megyesi Dóra, Borka Kinga, Balogh Adrienn és Borka Xénia voltak az első fecskék, akik később magyar bajnokságot is nyertek. Azóta több helyen gyökeret eresztett a sportág, így például Tatabányán, Bokodon, Vértessomlón, megyénken kívül pedig Romhányban, Délegyházán és Csornán. A művészi kerékpározással párhuzamosan a kerékpárlabda is meghonosodott nálunk, első edzőjük a szintén baji Hartmann Péter volt, aki szép sikereket ért el tanítványaival, mások mellett Szitás Tamással és Takács Attilával.
 

A Baj KSE versenyzői már nemzetközi szinten is letették névjegyüket, felnőtt világbajnokságon negyedik helyet ért el a Szakály Kinga, Megyesi Dóra, Buzer Nikolett és Balogh Vivien összetételű csapat. Európa-bajnokságon a nagyon várt érem is megszületett, a Szakály-Buzer kettős a dobogó harmadik fokára állhatott fel 2008-ban. Az elért eredményeknek köszönhető az is, hogy a Baj KSE Európa-bajnokságot, Európa Kupát és világbajnokságot is rendezhetett már. Mostanra már annyi nemzeti szövetség alakult, esély van arra, hogy előbb-utóbb olimpiai sportág legyen a művészi teremkerékpározás. (Forás: www.kemma.hu)

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió