Magyar bajnok lett a baji teremkerékpáros duó

 
Nagy érdeklődés mellett rendezték meg a baji sportcsarnokban a 19. Nyílt Magyar Kerékpárlabda Országos Bajnokságot. A község országos fellegvár ebben a sportágban és a művészi teremkerékpárban is. (2014.10.06.)

Nagy érdeklődés mellett rendezték meg a baji sportcsarnokban a 19. Nyílt Magyar Kerékpárlabda Országos Bajnokságot. A község országos fellegvár ebben a sportágban és a művészi teremkerékpárban is. (2014.10.06.)
A felnőttek kategóriájában különösen sokan neveztek, köztük külföldiek. Így a CW Cham, a Gärtringen, az RV Gärtringen, a Svitavka, az SVW Lüblow, a Kolarovo, a TJ Sitborice és Leutersdorf csapata. A bajiak három gárdával vettek részt színvonalas versenyen.

Nyugat-Európában nagyon magas szinten űzik ezt a sportágat, ez meg is látszott a viadalon. Az első három helyen ők osztoztak: 1. TJ Sitborice, 2. SC Svitavka, 3. SVW Lüblow. A Baj KSE 1. számú csapata felvette a versenyt a külföldiekkel, és a nagyon jónak számító 4. helyet szerezte meg. Az Árendás Tamás, Toma Vilmos duó ezzel a magyar bajnoki címet is megnyerte, így ők képviselhetik válogatottként Magyarországot a csehországi Brnóban rendezendő világbajnokságon.

A kétnapos rendezvény a legfiatalabb iskolásoktól kezdve az idősekig lehetőséget nyújtott a versenyzésre. Minden kategóriában jellemző volt a kiélezett küzdelem és a remek hangulatú, színvonalas játék. A iskolás kategóriában Réső Tamás-Elek Gábor baji gárda került ki győztesen. Junioroknál (14-18 évesek) a szintén hazai Ruttner Viktor-Vörös Renátó duó diadalmaskodott. Az ünnepélyes eredményhirdetésen Horváthy Lóránt, Tata alpolgármestere, a megyei sportszövetségek szövetsége elnöke minőségében kiemelte, hogy nagyon látványos ez a sportág, és az utóbbi években rengeteget fejlődtek a bajaik.

– Nagyra becsülöm külföldi vendégeinket, hiszen nem törődve a nagy távolsággal, ismét ellátogattak hozzánk. Évente egyre többen vesznek részt hagyományos bajnokságunkon, sokat tanulhatunk tőlük – mondta Toma Vilmos, a Baj KSE kerékpárlabda szakosztályának vezetője
                                                                                                                         Péntek Sándor

 

 


Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió