Komárom-Esztergom Megye Legjobb Sportolói

 
 Tatabányán a Hotel Árpád adott otthont a KEM Sportgálának, amelyen átadták a 2008. év legjobb megyei sportolóinak a díjait. A hagyományoktól eltérően ezúttal kevesebb kiváló sportoló kapott elismerést, a megyei közgyűlés és a KEM SZÖSZ közös rendezvényén a valóban kiváló versenyzők vehettek át díjakat. (2009.02.27.)
Tatabányán a Hotel Árpád adott otthont a KEM Sportgálának, amelyen átadták a 2008. év legjobb megyei sportolóinak a díjait. A hagyományoktól eltérően ezúttal kevesebb kiváló sportoló kapott elismerést, a megyei közgyűlés és a KEM SZÖSZ közös rendezvényén a valóban kiváló versenyzők vehettek át díjakat. (2009.02.27.)
 

 

Díjazottak és a sportvezetők

Megyénk sportja jó úton halad

 
2008 megyénk sportjának kiváló éve volt. Három olimpikonunk képviselte magát Pekingben, és jól is szerepeltek. Megannyi nemzetközi és honi sikerrel büszkélkedhetnek szűkebb pátriánk versenyzői. Úgy az utánpótlás, mint a felnőtt és szenior kategóriában. Hogy kik lettek a megye legjobb sportolói? Bizony nehéz volt a döntés. Kiemelkedő sikerek kellettek az üdvösséghez. Nehéz pillanatok előtt állt a „döntőbizottság”, amelynek segítségére volt a nagy számok tükrében elve. Az eredmények ugyanis önmagukért beszélnek. És ha már az olimpiával kezdtük, el kell mondanunk, hogy a 2012-es londoni ötkarikás játékokra legalább hat olyan megyebeli sportoló van, aki joggal bizakodhat a kvóta megszerzésében.
 
Molnár József a konferanszié szerepében (kiválóan, mondhatni profi módon vezette le a díjátadó ünnepséget) köszöntötte dr. Völner Pált (Megyei Közgyűlés elnöke), Simon Gézát (Megyei Közgyűlés alelnöke), dr. Péntek Pétert (Megyei főjegyző), Horváthy Lórántot (Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége elnöke) valamint a megjelent vendégeket.
„Isten ajándéka a sport” – idézett Molnár József Coubertin báró Óda a sporthoz című verséből, aztán, mint a karikacsapás, peregtek az események.
FIT-KID bemutatóval kezdődött. Új és igen látványos előadást láthattak a jelenlévők. A komáromi Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai (apró leányai) nagyszerű fellépését, no és a felkészítő tanárnő, Vadkerti Ildikó teljesítményét nagy taps követte. Miként a későbbiekben porondra lépő, valamivel idősebb generációhoz tartozó hastáncos tinik fellépését is.
 
Dr. Völner Pál röviden, de annál velősebben beszélt. – Minden apró sikernek örülni kell az életben, így van ez a sportban is. – emelte ki az elnök. -  Van mire, van kire büszkék lennünk – utalt arra, hogy a pekingi olimpián három sportolónk és két labdarúgó- játékvezetőnk képviselte megyénket. – A magyar népet pesszimistának tartják, pedig tud nyerni, tud győzni a különböző sportversenyeken. Példát kell vennünk, erőt kell merítenünk a sportból, sportolóink szép sikereiből – mondta befejezésként, és mintegy útmutatásként dr. Völner Pál.

 

Dr. Völner Pál a baji teremkerékpárosoknak adja át a megtisztelő díjat

Mint minden alkalommal, ezúttal sem lehetett teljes a „díjazott mezőny”. Ez érthető is, hiszen sok megyei élsportoló ebben az időpontban külföldön versenyzett (Csernoviczki Éva, Csernoviczki Csaba, Izsó Katalin, Sidi Péter, Tóth Zsófia). Volt, aki betegség miatt nem jött el a gálára (Kiss Antal, Kassai Viktor), de a tízszeres magyar bajnok, az Esztergomi Vitézek rögbicsapatának képviselői még azt is elfelejtették közölni, hogy milyen okból kifolyólag nem vesznek részt az eseményen.
 
– Több évtizedes hagyomány már, hogy az elmúlt esztendőben kiemelkedő teljesítmény nyújtott sportolók, edzők és csapatok elismerésre kerülnek. A sportágakat nem lehet egyforma mércével mérni, a teljesítményeket nem lehet összehasonlítani. Idén is egy sportvezetőkből álló bizottság tett javaslatot a díjazottak személyére rangsor felállítása nélkül. A döntés nem volt egyszerű most sem. Sportolóink tovább öregbítették szűkebb hazánk hírnevét, hiszen azon túl, hogy valamennyien bajnokai korosztályuk versenyeinek, nemzetközi téren is kiemelkedő eredményeket értek el. 2008-as esztendő kiemelkedő sporteseménye volt a XXIX. Nyári Olimpiai Játékok Pekingben, melyen sportolóink és sportvezetőink méltán képviselték megyénket. Az Olimpiáig vezető úton bebizonyították sportolói nagyságuk: tehetségük, küzdeni tudásuk, akaraterejük révén kivívták a részvétel jogát és Pekingben pályafutásuk legjobb eredményeit érték el. Komárom-Esztergom megye valamennyi sportolójának – legyen ő utánpótláskorú fiatal vagy felnőtt sportoló – ezúton szívből gratulálunk. Köszönetünket fejezzük ki edzőiknek az áldozatoktól sem mentes felkészítési munkájukért és kívánunk nekik hasonlóan szép sikereket és eredményeket az elkövetkezendő időszakokban is – mondta Molnár József a díjak ünnepélyes átadása előtt.

 

 A KEM SZÖSZ díjazottai és elnökségi tagjai. Balról: Szöllösi Miklós főtitkár, Szappanos István, Horváthy Lóránt, Nagy Györgyi, Unger Károly, Katona Géza és Budai István

2008 legjobb megyei sportolói

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió