Arattak a baji teremkerékpárosok

 
Bajon rendezték meg a szövetség országos bajnokságát mind a művészi teremkerékpár, mind a kerékpárlabda szakágakban. A házigazda bajiak remekül szerepeltek. (2011.05.06.)  

Bajon rendezték meg a szövetség országos bajnokságát mind a művészi teremkerékpár, mind a kerékpárlabda szakágakban. A házigazda bajiak remekül szerepeltek. (2011.05.06.)

Mivel nyílt volt a viadal, nemcsak  a sportág hazai legjobbjai, hanem a környező országok versenyzői, sőt még ázsiai sportolók is indultak a rangos sporteseményen.

Összesen nyolc ország – Ausztria, Ukrajna, Szlovákia, Svájc, Hollandia, Németország, Hong-Kong és Magyarország – mintegy 160 terembiciklistája mutatta be gyakorlatát. Pontozásos sportág lévén néhány számban rendkívül szoros volt a vetélkedés. Volt, hogy csak néhány század döntötte el az elsőség sorsáról. Ilyen volt például a női négyesek versenye. A baji hölgyek – Szakály Kinga, Buzer Nikolett, Balogh Vivien, Gregor Fanni összetételű gárdája – mindössze négy századdal kapott ki az Európa-bajnok svájci együttestől.

Összességében a megszerezhető harminc magyar bajnoki címből tizenötöt a rendező Baj KSE kiválóságai nyertek meg, kettőt pedig a Bokodi Teremkerékpár Klub (Botek) sportolói szereztek meg. Közülük kiemelkedett Schön Martin teljesítménye, aki már sorozatban nyeri a felnőtt egyéni számot.

A bajnokságon részt vettek a kocsi művészi kerékpározók is, ebben a községben nemrégiben alakult ilyen egyesület. A baji versenyzők edzője, egyben a magyar válogatott szövetségi kapitánya Nagy Györgyi, a bokodi művészi teremkerékpározók felkészítője Szűcsné Vida Edit voltak.

Megyebeli eredmények:

Férfi egyes: 1. Schön Martin (Botek); női páros: 1. Buzer Nikolett-Szakály Kinga (Baj); női négyes: 1. Szakály-Buzer-Balogh-Gregor (Baj); junior páros: 1. Balogh Vivien-Gregor Fanni; iskolás egyes „A-korcsoport”: 1. Pethő Mihály (Botek), páros: 1. Szinak Nikolett-Lovas Lilla (Baj); lány „B”: 1. Balogh Boglárka (Baj); iskolás páros „B”: 1. Becsák Alexandra-Balogh Boglárka (Baj); iskolás négyes „B”:Balogh-Becsák-Goldschmidt-Bognár (Baj); iskolás fiú „C”: 1. Weiszdorn Attila (Baj); páros iskolás „C”: 1. Baranyai Júlia-Oláh Viktória. négyes iskolás „C”: 1. Kravecz-Oláh-Baranyai-Czindermann (Baj). Kerékpárlabda, felnőtt: 1. Szitás Tamás és Toma Vilmos; junior: 1. Hoschek Norbert és Takács Zsolt; iskolás „A”: 1. Szitás Dóra és Krausz Bence; iskolás „B”: 1. Barta Ádám és Hoschek Dávid.

 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió