TENISZ: A ZOLTEK NYSE HÍREI

 
 Szép és sikeres évadot zárt a Zoltek Nyergesújfalu Sportegyesület Tenisz Szakosztálya. A továbbiakban Szabó Mihály (képünkön) szakosztályvezető fotókkal fűszerezett összefoglalóját olvashatják. (2008.12.01.)
Szép és sikeres évadot zárt a Zoltek Nyergesújfalu Sportegyesület Tenisz Szakosztálya. A továbbiakban Szabó Mihály (képünkön) szakosztályvezető fotókkal fűszerezett összefoglalóját olvashatják. (2008.12.01.)
 
Testvérvárosi teniszezők látogatása.
 
A Zoltek Nyergesújfalu Sportegyesület Tenisz Szakosztályának meghívására 2008. augusztus 30. és szeptember 01. között városunkban tartózkodott a Karlsdorf-Neuthard-i testvérváros teniszklubjának 9 tagú delegációja. A Tennisclub „Rot-Weiß Karlsdorf e. V.” a küldöttséget eredetileg 10 főre tervezte, de egy váratlan megbetegedés miatt csak kilencen érkeztek meg. A találkozás elsődleges célja a már több mint egy évtizede tartó kapcsolat további erősítése és a versenyzők közötti sportbarátság ápolása volt. Vendégeink vonattal érkeztek Budapestre, ahonnan 30-án személygépkocsikkal hoztuk őket Nyergesújfalura.
A városházán Miskolczi József polgármester úr fogadta a küldöttséget. A fogadás, a lábatlani szálláshely elfoglalása, és a nyergesi Ászok étteremben elfogyasztott ebéd után elindultunk, hogy a szombati napra betervezett programból minél többet meg tudjunk valósítani.                                 
Első megállónk Mogyorósbánya volt, ahol a Mogyorósbányai Nyárzáró Fesztivál eseményeibe pillantottunk be. Vendégeinknek nagyon tetszettek az itt zajló események, a sok nemzetiségi népviselet, a főzőversenyek, borkóstolók, és a jó hangulatot teremtő nemzetiségi fúvószenekarok.
A következő megállóhely Párkány volt. Sétát tettünk a városközpontban, a Duna parton, ahonnan megmutattuk Esztergom látható nevezetességeit. A nap hátralévő részét nagyon kellemes körülmények között a Bówling Étteremben töltöttük el, ahol természetesen a bówling pályákat is kipróbáltuk.
A két teniszklub versenyzői 31-én vasárnap mérkőztek meg egymással. Kellemes időben, nagyon jól előkészített pályákon zajlottak a mérkőzések. Az előző évben elszenvedett vereségért most alaposan visszavágtunk, nagyarányú győzelmet arattunk.
A vasárnapi program a hagyományoknak megfelelően pincepartival fejeződött be.
01-én Győrbe szállítottuk vendégeinket, ahonnan reményeink szerint kellemes élményekkel gazdagodva vonattal utaztak haza Karlsdof-Neuthardba.
A vendéglátó szakosztály nevében köszönetet mondok Nyergesújfalu Város Képviselő-testületének, az anyagi támogatásért. Köszönet Miskolczi József polgármester úrnak, aki több alkalommal is megtisztelte jelenlétével rendezvényünket, ezzel is kihangsúlyozva a testvérvárosok civil szervezetei között meglévő jó kapcsolatok fontosságát.

Külön köszönet Zrupkó János úrnak az Allied Solutions Central Eastern Europe Kft. ügyvezető igazgatójának, aki anyagilag is támogatta rendezvényünket, ezzel csökkentette a szakosztály költségeit. Köszönet a szakosztály azon tagjainak akik valamilyen formában hozzájárultak a program sikeres lebonyolításához.

 

Jubíleumi Teniszverseny Nyergesújfalun.
 
A Zoltek Nyergesújfalu Sportegyesület Teniszcsapata 1988. évben – akkor még Magyar Viscosa Sportegyesület néven – második alkalommal került fel az Országos Csapatbajnokság második vonalába, az OB II-be.
A kerek évforduló jó okot adott arra, hogy az akkori csapat tagjait meghívjuk egy baráti beszélgetésre, egy kis játékra, nosztalgiázásra.
A verseny lebonyolítására 2008. szeptember 06-án került sor.
Remek időben, az ország különböző részein élő egykori versenyzők közül többen is megjelentek. Váli Péter és felesége nemzetközivé tette rendezvényünket. Ők Amerikából jöttek, hogy részt vehessenek az eseményen. Nagy Miklós, az akkori szakosztályvezető is ütőt fogott, és aktívan részt vett a versenyen.
Ideális időben nagyon jó pályákon, nagyon jó hangulatban zajlott a verseny 16 fő részvételével. Most nem elsősorban az eredmény számított, hanem a részvétel.
A jó hangulatot fokozta a Tandi András által főzött bogrács pörkölt és a hűtött italok amiket azok a jelenlévők tálaltak föl, akik nem vállalták a játékot.
 
Korosztályos Mesterverseny Nyergesújfalun.
 
2008. május 24. és 2008. augusztus 17. között 5 helyszínen lezajlott felvezető körverseny sorozat eredménye alapján került sor a Felvezető Körverseny Mesterversenyére a Zoltek Nyergesújfalu SE teniszcentrumában 2008. szeptember 13-án.
Ide azok a versenyzők kaptak meghívást, akik a korábbi versenyeken eredményesen szerepeltek, a legtöbb pontot gyűjtötték.

 A Mesterversenyen helyezést elért játékosok:

 Fiú-10 éves korosztály:
     1. Szabó Zsolt                              Zoltek Nyergesújfalu SE
     2. Jarabek Branislav                     Szlovákia /Komarnó/
     3. Somfai Tamás                          Zoltek Nyergesújfalu SE
          Szabó Csongor                         Zoltek Nyergesújfalu SE
Fiú-14 éves korosztály:
     1.  Bohon Szilárd                          Esztergom
     2. Várhidi Bence                          Dorog
     3. Gyurkovics Márk                     Esztergom
          Nyergesi Zsolt                         Zoltek Nyergesújfalu SE
Lány-14 éves korosztály
      1. Schmidt Flóra                         Esztergom
      2. Csomor Judit                         Esztergom
      3. Némedi Barbara                     Komárom
           Szabó Enikő                           Zoltek Nyergesújfalu SE

 

PiszkeNet Tenisz Kupa Nyergesújfalun.
 
A Zoltek Nyergesújfalu Sportegyesület Tenisz Szakosztálya 2008. október 19-én rendezte meg hagyományos őszi páros teniszversenyét PiszkeNet Kupa néven a Nyergesújfalu-i teniszcentrumban. Ez a verseny 19-ik alkalommal kerül lebonyolításra.
A versenyen 6 női és 32 férfi játékos küzdött helyenként magas színvonalon a minél jobb helyezésekért és a nagyon szép díjakért.
Ideális időjárási viszonyok között, a kiválóan előkészített pályákon az alábbi eredmények születtek:
Női páros: 
         1.        Sitkuné Fülöp Orsolya /Esztergom/ -
                    Holdampfné Monostori Mariann /Esztergom/
2.      Haselmayer Edit /Zoltek/ - Kalmár Zsuzsa /Lábatlan/
3.      Héjjas Flóra /Lábatlan/ - Szabó Enikő /Zoltek/
Férfi Páros egyenes ág:
1.                 Kiss Zsolt /Lábatlan/ - Pataky László /Zoltek/
2.                 Kroer Barna /Zoltek/ - Dinnyés István /Lábatlan/
3.                 Borbély László Komárom/ - Punka László /Esztergom/
Dinnyés Gábor /Zoltek/ - Mórócz Géza /Esztergom/
Férfi Páros vígaszág:
1.               Szilas Péter /Zoltek/ - Hangyál József /Budapest/
2.               Varró Gyula /Zoltek/ - Sinkó Gyula /Esztergom/
3.               Szabó Ádám /Zoltek/ - Bartl Zoltán /Tokod/
Pánya Sándor /Zoltek/ - Bartl János /Lábatlan/
 
A versenyzők részére a díjakat, és a verseny során elfogyasztott italokat Héjjas Mihály Úr, a PiszkeNet Kft. Cégvezetője biztosította.
A versenybírói feladatokat Gerendás György látta el.
 
                           Az összeállítást készítette:
                                        Szabó Mihály

                                    szakosztályvezető

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió