Tenisz: A legsikeresebb találkozók

 
Immáron 16. alkalommal rendezi meg a megyei teniszszövetség az Old-boy’s teniszversenyt, amelynek a Tatai Edzőtábor (központi helyszín) és a Cseke-ligeti teniszcentrum ad otthont. Az esemény szeptember 14-16-ig lesz, amelynek részleteiről újabb adatokat olvashatnak (2007. 08. 26.)
XVI. Old-boy’s Tenisztalálkozó
 
A megye egyik legsikeresebb versenye a teniszezők old-boy’s találkozója, amelyet 2007-ben immáron 16. alkalommal rendezi meg a KEM Teniszszövetség. A rendkívül népszerű eseménynek a Tatai Edzőtábor (központi helyszín) és a Cseke-ligeti Teniszcentrum ad otthont szeptember 14–16-ig.
 
A gyökerek: Immáron tizenöt éve, hogy két lelkes teniszbarát – dr. Farkas Károly (megyei közlekedés-felügyelet volt – ma már nyugdíjas – igazgatója) és Horváthy Lóránt (KEM Sportszövetségek Szövetsége elnöke, a megyei teniszszövetség elnöke) – gondolata találkozott. Kezdeményezésükre kiírták az idősebb korúak teniszversenyét, és nem várt nagy sikere lett az eseménynek.
 Azóta Tatán, évente mintegy 80–100-an adnak randevút egymásnak a sportág
szerelmesei. A jubileumi Old Boy’s Tenisztalálkozó a megye egyik legsikeresebb rendezvényévé vált. Nemcsak megyénkből, de többek között Németországból, Angliából és Jamaicából is részt vettek már ezen a családias légkörű, és mindig jó hangulatú versenyen. Rengeteg emlék fűződik a 15 évhez. Volt derű, vidámság, szomorú esemény, játszottak esőben, tűző napon, de ami a legfontosabb: szoros barátságok kötődtek, erősödtek. Horváthy Lóránt méltán büszke az idősebb teniszezők nagy seregszemléjének múltjára, és természetesen a szépnek tűnő jövőben is bízik.
– Belevágtunk a XVI. Old-boy’s Találkozó szervezésébe is. Tavaly úgy láttuk, az akkor jelzett halvány, csendben elejtett mondatunk „a csúcson kell abba hagyni” nem talált igazán, meghallgatásra. A többség ezzel azt jelezte felénk, nem maradhat el a következő évi találkozó sem, amelynek szervezésébe mindketten újult erővel és lelkesedéssel vágtunk bele Dr. Farkas Károllyal, az esemény fővédnökével – emelte ki Horváthi Lóránt. – a lényeg, hogy a XVI. találkozóra hívunk szeretettel minden korábbi résztvevőt.
– 15 évvel ezelőtt, amikor dr. Farkas Károllyal, az esemény mindenkori fővédnökével leültünk beszélni az Old-boy’s Tenisztalálkozó létrehozásáról, nem gondoltuk arra, hogy mire is vállalkozunk – folytatta Horváthy Lóránt. – Egyetértettünk abban, hogy szeretnénk tenni valamit a Komárom-Esztergom megyei teniszéletért, a veterán és idős korú sportemberekért. Az összhang megvolt közöttünk, és ennek megfelelően alakítottuk ki az első Old Boy’s Tenisztalálkozó programját. Érdekességként elmondhatom, hogy meghívtuk a versenyre Bod Péter Ákost, a Magyar Teniszszövetség akkori elnökét. Később is voltak olyan ismert személyek, akik megtisztelték jelenlétükkel rendezvényünket. Az évek során fővédnökünkkel felváltva vállaltuk a „felelősséget” az időjárási körülményekért, a helyszínek színvonaláért, az old boy’s találkozók hangulatáért. Felváltva ebben is egyensúlyt tudtunk teremteni. Elképzelésünk az évek során egyre népszerűbbé nőtte ki magát, és a résztvevők számára évről-évre keresettebbé vált. Feltétlenül meg kell jegyeznem, hogy már a kezdeteknél is voltak támogatóink, akik önzetlenül segítették elképzeléseinket, azok sikeres megvalósítását. Az old-boy’s teniszezők megelégedésére. Sikernek tudjuk és értékeljük, hogy támogatóink jelentős részét aktív teniszezőként is üdvözölhetjük rendezvényeinken. Úgy látjuk, hogy elképzelésünk a megye sporttársadalmában megbecsült rangot vívott ki. Méltó találkozója lett az érintett korosztályok, támogatók, teniszbarátok, teniszező hölgyek és urak számára. Úgy látjuk, a tizenöt éves jubileum lehetőséget nyújt arra, hogy a csúcson hagyjuk abba. A jövő tekintetében azonban ezt a gondolatot még nem erősítettük meg magunkban… Láthatjuk, tapasztalhatjuk, hogy egyre többen vennének részt az Old-boy’s Tenisztalálkozókon, ám a száz körüli indulói létszám fölötti nevezésnek technikai akadályai vannak. Több nevezés esetén képtelenség lenne három nap alatt megrendezni a versenyt.
– Jó érzés visszagondolni az eltelt tizenöt esztendőre. Rengeteg élmény, izgalom, öröm és bánat. Jó érzés látni, hogy az akkori mag, az indító generáció megmaradt. Egyre többen jöttek, aztán lettek törzsnevezők, és az érdeklődés nem csökken. Mindez nem kis büszkeséggel tölt el bennünket.
 
    – Amikor Horváthy Lóránttal együtt abbahagytuk az aktív játékot, arról beszéltünk, milyen jó volna egy öregfiúk teniszbajnokságot rendezni – emlékezett dr. Farkas Károly. – Megszerveztük, és az első Old-Boy’s Tenisztalálkozót közvetlen baráti társaságunkból, ismeretségi körünkből húszan neveztek az eseményre. Három év után már olyan híre kerekedett versenyünknek, hogy alaposan kibővült a létszám. Ezért aztán korlátozni kellett a nevezést, de arra gondosan ügyeltünk, hogy a megyebeliek ott lehessenek a tornán. Amire roppant büszkék vagyunk: kialakult egy összetartó baráti tenisztársaság, amely évről-évre alig várta, várja, hogy ismét ott lehessen az Old Boy’s Tenisztalálkozón. Nagy élményem volt, amikor évente, már februárban találkoztam teniszbarátokkal, és már akkor kérdezték: lesz-e old boy’s torna? Természetesen jöttek, és jöttek külföldről is. Többiek mellett a tatai Frédi, aki három évtizede él Angliában, hallott rendezvényünkről, és eljött versenyünkre. Vagyis, az országos mellett már nemzetközi hírünk is lett.
   Hozzá kell fűzni, az is kellett a sikerhez, hogy a Tatai Edzőtábor mindenkori vezetése támogassa az elképzeléseket. No meg a Tata Városi Teniszklub, amely mindig rendelkezésre bocsássa remekül felkészített pályáit. Fontos verseny megrendezésében a szponzorok támogatása. Igen sok cég segíti 2007-ben is a rendezvényt. A verseny pozitív hozama, hogy az évek során mindenki megismerte egymást, és a barátságok mellett üzleti kapcsolatok is születtek. Az eseményen ugyanis sok vállalkozó, menedzser vagy éppen vállalatti vezető vesz részt. Neveznek a gépkocsivezetők, lakatosok, üzleti emberek, de itt nincs megkülönböztetés. A pályán mindenki egyforma, a barátság, a sportszerűség nálunk a lényeg. Hangsúlyozom, hogy itt a részvétel a fontos, nem a győzelem.
   Dr. Farkas Károly a jövőről is beszélt. Arról, hogy ennek a jó rendszerű rendezvénynek még nagy a jövője. Bevált dolog lett az Old-boy’s Tenisztalálkozó, amely egy kellemes társasági eseményé vált az évek során.
 
 
 
A verseny kiírása
 2006. szeptember 14-16.
 
Kategóriák:
           
  • Junior Lady’s
35 év felett
(női egyéni)
  • Női páros
 
 
 
 
 
  • ¼ Old-boy’s
40 - 44 év
(férfi egyéni)
  • ⅓ Old-boy’s
45 - 49 év 
(férfi egyéni)
  • ½   Old-boy’s
50 – 54 év
(férfi egyéni)
  • Old-boy’s       
55 - 59 év
(férfi egyéni)
  • Ezüst Old-boy’s
60 - 65 év
(férfi egyéni)
  • Gyémánt Old-boy’s
65 év felett 
(férfi egyéni)
 
 
 
  • Férfi páros
100 év alatt
(a párok életkorának összege)
  • Férfi páros
100 év felett
(a párok életkorának összege)
 
 
Az indulást a korábbi évekhez hasonlóan 1 egyéni, illetve páros számban maximálják.
 
A tervezett program:
 
Aláírásos jelentkezés Tatán az edzőtáborban
Szeptember 14. (péntek) 14.00 – 14.30 között:
 Férfi egyéni, Old-boy’s, Ezüst és Gyémánt Old-boy’s számok,
Szeptember 15. (szombat) 8.30-9.00 között: a többi szám.
 
A mérkőzések 4 játékig folynak (4:4 után rövidítés) a döntők kivételével (6:6 után rövidítés)
Nevezési díj: 1000/ 1500 Ft /fő/pár 
Versenybíró: Gerendás György (Esztergom)
A szervezők szeretettel számítanak a személyes találkozásra és az aktív részvételre.
 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió