Tata: XVI. Old-boy’s Tenisztalálkozó

 
A megye egyik legsikeresebb sportversenye a teniszezők old-boy’s találkozója, amelyet az idén immáron 16. alkalommal rendez meg a Komárom-Esztergom Megyei Teniszszövetség. Pénteken kezdődött a verseny a Tatai Edzőtáborban (ez a központi helyszín) és a Cseke-ligeti Teniszcentrumban. Hatvan egyéni és 28 páros küzd a helyezésekért. Sipos Zoltán felvételén a találkozó résztvevőinek egy csoportja látható. (2007. 09. 15.)  
Immáron tizenhat éve, hogy két lelkes teniszbarát – dr. Farkas Károly (megyei közlekedés-felügyelet volt – ma már nyugdíjas – igazgatója) és Horváthy Lóránt (KEM Sportszövetségek Szövetsége elnöke, a megyei teniszszövetség elnöke) – gondolata találkozott. Kezdeményezésükre kiírták az idősebb korúak teniszversenyét, és nem várt nagy sikere lett az eseménynek.   Azóta Tatán, évente mintegy 80–100-an adnak randevút egymásnak a sportág
szerelmesei. A jubileumi Old-boy’s Tenisztalálkozó a megye egyik legsikeresebb rendezvényévé vált.
   Aki nem látja, nehezen hiheti el, hogy milyen hangulata van ezeknek a teniszversenyeknek. Az old-boy’ok többsége évente egyszer, ilyenkor találkozik egymással, és megható, amikor újra összejönnek, felelevenítik a múltat, érdeklődnek egymásról, mi történt az egy esztendő alatt. Ezt a remek hangulatot nehéz médiaszerűen érzékeltetni.
   Nos, az örökifjú „öregek” azért nem sokáig nosztalgiázhattak, mindjárt kemény csatákban mutatták meg, hogy igenis alaposan rákészültek erre a versenyre, mert dicsősége van itt a sikernek, de a részvétel a fontos elv is benne van a pakliban. Vannak olyan teniszezők, akik nem azért jönnek el az old-boy’s találkozókra, hogy nyerjenek. A hangulatért, a baráti kapcsolatok ápolásáért, a szórakozásért.
 Azért nem eszik olyan forrón a kását. Szórakozás? Igen, de itt a mérkőzések igencsak forró hangulatúak. Itt mindenki győzni akar, megmutatni: no én a nagy öreg még mindig jó vagyok. A nyergesújfalui egyesületi elnök Viscosa SE), Szabó Mihály az egyik „ősi versenyző” az old-boy’-találkozók történetében. Most aztán örülhetett. A 65 éven felüliek kategóriájában a döntőbe verekedte magát, ahol klubtársával, az eddigi legeredményesebb old-boy’s-szos teniszezővel, az egyéni viadalban  14-szeres, a párosban 12-szeres győztes Pataki Lászlóval találkozik vasárnap.
   Horváthy Lóránt, a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége elnöke, a megyei teniszszövetség vezetője elmondta, hogy semmi nem változott, a hangulat ugyanaz, mint régen. Vannak nagy visszatérők a mezőnyben. Polyák Zsuzsa például szülése után (1999) most ismét pályára lépett, de eljött Angliából a Tatáról származó Katona Alfréd, feleségével, az essexi Mary Loo-val együtt.
 A vasárnapi küzdelmek 9 órakor kezdődnek, ekkor a döntőket rendezik meg a 10 kategóriában (korcsoportban). A verseny befejezése után honlapunkon bővebben olvashatnak a nagy találkozóról.
 
Péntek Sándor
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió