I. Lovagi tenisztorna Várgesztesen

 
Nyolcadik alkalommal népesült be az impozáns vár szomszédságában elterülő várrét a festői szépségű vértesi faluban. Aki szeptember 10-én szombaton ellátogatott a már hagyományosnak mondható rendezvényre az nem csalódott, hiszen egy páratlan időutazásnak lehetett a részese. (2016.09.12)

Lovagi tenisztorna

Köszönhetően a hagyományőrző produkcióknak, szinte kézzel fogható volt a múlt. A korabeli viseletek és harcászati bemutatókat látva a szemünk előtt elevenedett meg a történelem. A hagyományőrző rendezvényre kilátogatott Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és dr. Veres Zoltán megyei jegyző is.

 

Tenisztorna

 

Az idei lovagi játékok azonban még egy újdonságot is tartogatott magában. Nevezetesen a program részeként Popovics György megyei közgyűlési elnök fővédnökségével egy rendhagyó „lovagi tenisztornát” is rendeztek a szervezők a nyergesi Crumerum Teniszklub és a Komárom-Esztergom Megyei Tenisz Szövetség hathatós közreműködésével. A hagyományteremtő sporteseményen a résztvevőket a Várgesztesi Villapark sportközpontjában Rising Károlyné a házigazda település polgármestere és Zahorán Tamás a várgesztesi Villapark ügyvezetője köszöntötte.

 

Tenisztorna Várgesztesen

 

Az erdő szomszédságában található teniszpályán éles meccseket vívtak - igaz nem lovagi öltözékben – a megye legkülönfélébb pontjairól érkező játékosok. A végső győzelmet pedig magabiztos játékkal a Kurdi Dóra –Jáger Viktor páros szerezte meg Nyergesújfaluról. Második helyezett a Wünsch Lajos-dr. Vankó Gábor (Tatabánya), míg a 3. helyezett a Sinkó Gyula, Punka László (Esztergom) páros lett.

 

Lovagi tenisztorna Várgesztesen

 

A fogadtatást és a szervezők lelkesedését látva kijelenthető, hogy a rendezvény jó kezekben van és még hosszú évekig bízhatunk abban, hogy ha szeptember, akkor a várgesztesi történelmi időutazás sem marad el. Az idei sikeres lovagi tenisztornát látva pedig megjegyezhetjük, hogy ha jövőre jövünk Gesztesre, akkor a teniszütőt sem érdemes otthon hagyni.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió