35 éves a teniszszövetségünk

 
A Komárom-Esztergom megyei Tenisz Szövetség elnöksége ünnepi díjátadó ülést tartott a tatai edzőtáborban. Ekkor ünnepelte a szervezet fennállásának 35. évfordulóját, és ekkor adták át az idei megyei csapatbajnokságok díjait. Képünkön Horváthy Lóránt elnök. (2014.12.21.)

Az ünnepi esemény első részében Horváthy Lóránt, a megyei teniszszövetség elnöke (egyben a KEM SZÖSZ elnöke) emlékezett vissza az elmúlt 35 évre. Többek között elmondta, hogy 1979-ben esztergomi székhellyel alakult meg a szövetség. Több helyszínen kezdett kibontakozni a a tenisz élet megyeszerte. Esztergom, Nyergesújfalu mellett Komáromban három első osztályú pályát is avattak, de Tatán, Ácson és Lábatlanon is el kezdték a pályákat építeni.

– A 10 és 25 éves fennállást méltóképpen tudtuk megünnepelni, a negyedszázados fennállásra még kiadványt is meg tudtunk jelentetni. Sajnos az utóbbi időben megtorpant a fejlődés, kevesebb csapat vesz részt a megyei csapatbajnokságokon ob-s gárda csupán Nyergesújfalun (OB-II, OB-III) és Dorogon (OB-III) van. Az Old Boy’s tornák viszont népszerűek, bár az utóbbi időben ott is kevesebb a részvételi arány – emelte ki az elnök., aki nagy előrelépésnek tekinti, hogy Nyergesújfalun két utánpótláskorú versenyző Szabó Zsolt és Szabó Csongor (Piszkenet színeiben) meghívást kaptak a válogatott keret edzéseire.

Elhangzott még, hogy a szövetség továbbra is szervez versenyeket, biztosítja a folyamatos és biztonságos működést, megteremti annak feltételeit. Ugyanakkor jövő év elején tisztújítás válik esedékessé. Többek között elhangzott még, hogy igen népszerű a két Komárom közötti csapatbajnokság, amely példa értékű határ menti kezdeményezés. Legutóbb 10 csapat vett rajta részt ezen a megmérettetésen.

A visszaemlékezés és a csapatbajnokságok értékelése után Horváthy Lóránt elnök és Gerendás György megyei versenybíró adta át a csb-k helyezettjeinek az érmeket. Eredmények: felnőtt csb: 1. Komárom VSE, 2. Ácsi Kinizsi, 3. Almásfüzitő SC, 4. Tatai VTK. Old Boy’s bajnokság:1. Komárom, 2. Vértesi Erőmű SE, 3. Tatai VTK, 4. Almásfüzitő SC. Feltétlenül meg kell még említeni Szabó Mihály nagy elismerését, amikor 2012-ben szép kitüntetésben részesült. A Zoltek NYSE elnöke, a nyergesi teniszélet vezetője a Komárom-Esztergom Megye Sportjáért kitüntető címet vehette át.

 

 

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió