21. Old-boy’s Tenisztalálkozó

 
21. alkalommal rendezte meg a megyei teniszszövetség a Piszkenet szervezésében a háromnapos nemzetközi Old-boy’s Tenisztalálkozót, amelynek Nyergesújfalu adott otthont.  Csatay Ferencné Gizike ezúttal is győzött párosban, így ő az egyetlen, aki a hagyományos viadalon minden alkalommal az élen végzett.

Nyolc kiváló minőségű salakpálya várta a versenyzőket, és ezzel a rendezés zökkenőmentes volt. Horváthy Lóránt, Tata alpolgármestere, a megyei sportszövetségek szövetsége (KEM SZÖSZ), egyben a megyei teniszszövetség elnöke köszöntötte a szenior korosztály versenyzőit, beszédében kiemelte: – Nem fogyunk, csak őszülünk, a tenisz szeretete és a barátság továbbra is összetart minket. Most is nagy csatákra számítunk, sportszerű küzdelmekben dőljenek el a meccsek.

 

 2012 TOVÁBBI FOTÓK - 1.

2012 TOVÁBBI FOTÓK - 2.

OLD-BOYS 2012 EREDMÉNYEK

Ezt fontos volt hozzáfűznie Horváthy Lórántnak, miután az old-boy’s megmérettetéseken nincsenek játékvezetők, itt a versenyzők becsületére van bízva: vonalon belül vagy kívül landolt-e a labda?  Héjjas Mihály, a PiszkeNet Teniszklub vezetője és Szabó Mihály, a Zoltek SE elnöke nagyszerű körülményeket biztosított a verseny résztvevőinek. A gyönyörű létesítmény kisvendéglőjében friss pogácsa és szendvics várta a teniszezőket, a hangulatos sátortetős terasz alatt rotyogott a babgulyás, amelyet a tatai Egység utcából elszármazó Nagy Norbert főzött nagy szakértelemmel. Remekül sikerült főztje, miként másnap is az ízletes sertéspörkölt. Szalai Tamás létesítményvezető elégedetten beszélt a látottakról.

 – Nagyon jó meccseket láthatunk, Héjjas Misi barátomért izgulok, biztos vagyok benne, hogy megnyeri a legnehezebb kategóriát – hangsúlyozta a másodállásban kiváló zenész.

Így is lett, roppant izgalmas mérkőzések után Héjjas veretlen maradt, így méltán állhatott a dobogó legfelső fokára.

 A nemzetközi viadal egyik hőse az Amerikai Egyesült Államokból érkező, egykori nyergesi lakos, Váli Péter volt. Nagy örömmel jött haza a versenyre, ráadásul kategóriájában diadalmaskodott, de párosban is az élen végzett a helyi Szabó Zsolttal az oldalán.

 – Nagyon népszerű a teniszcentrumunk, 120 bérletesünk van, emellett az OB II-ben, az OB III-ban is szerepelnek csapataink, de a megyei öregfiúk bajnokságában is van két gárdánk – emelte ki Héjjas Mihály, aki Pataki Lászlóval párosban is az élen végzett.

   A tatai Ipach Róbert már sok szép eredménnyel büszkélkedhet. Ezúttal óvatosa nyilatkozott.

 – Roppant nehéznek tűnik korcsoportom, így már a dobogóval is elégedett lennék – mondta, aztán igen pechesen volt kénytelen tudomásul venni, hogy olyan körbeverés történt, amire még nem volt példa. Végül olyan teniszező nyerte a versenyt, aki ugyanannyi vereséget szenvedett mint a tatai fiú, aki csak rosszabb szettaránnyal maradt le a négyes döntőről. Azért párosban vigasztolódott, miután ott dr. Zahorán Tamással az oldalán bronzérmes lett.

Vannak, akik eddig valamennyi Old-Boy’s tenisztalálkozón részt vettek. Köztük van Csatay Ferencné Gizike, aki még azzal is dicsekedhetett, hogy párosban az eddigi húsz viadalon rendre az élen végzett. Most is így történt, a szintén tatai Wéber Jutkával a magabiztosan nyerték a viadal. Ez egyedülálló a versenysorozat történetében. Gizike egyéniben éppen páros társától kapott ki, így ott ezüstérmet vehetett át.

    Kádár József, a verseny legidősebb résztvevője (77 éves) korelnökként, egyéniben jeleskedett, és bronzéremmel térhetett haza Nyergesről. Most is frissen mozgott, közben arra is volt ideje, hogy a barátokkal konzultáljon egy nagy ötletéről.

 – Lehetne ezen a viadalon az egészen fiataloknak is verseny, mondjuk jung-boy’s lenne az elnevezése. Ezzel két generációt is láthatna a közönség. Tatán, a Vaszary-iskolában tizenhat gyereket oktatok a teniszezésre, ők biztosan eljönnek Nyergesre, ha zöld utat kap ötletem.

 Horváthy Lóránt, aki egyéniben és párosban is elindult a versenyen (utóbbiban bronzérmes lett a nyergesi Zrupkó Jánossal együtt), az ünnepélyes eredményhirdetésen reményét fejezte ki, hogy nem lankad a jövőben sem az érdeklődés az old-boy’s veresenyek iránt.

 Gerendás György, az old-boy’s viadalok mindenkori versenyigazgatója nem sokat pihent a három nap alatt. Könyvelte az eredményeket, a pályabeosztást is remekül szervezte, de ki is ment a pályákra, hogy néhány kiemelkedő meccset megtekintsen. Egy alkalommal jött csak zavarba, amikor egy 10 éves fiú nevezni szeretett volna nevezni a versenyre.

– Várjál még harminc évet, akkor már te is beférsz az öregfiúk közé – mondta mosolyogva.

 
                                                                              Péntek Sándor
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió