Történelmet írtak a tekés hölgyek

 
A Tatabányai SC hatvankét évvel ezelőtt alakult női tekeszakosztálya fennállása legjobb eredményét érte el a minap. Az FTC ellen aratott győzelmével a hölgyek a dobogó harmadik fokára állhattak. (2018.04.03)

Povedák Istvánné

Povedák Istvánné


Amikor még az NB I. számított a legmagasabb osztálynak… Amikor még válogatottakat adott a Tatabányai SC a nemzeti csapatnak úgy, mint Povedák Istvánné vagy Megyesiné Vati Ágnes… Amikor a sokszoros válogatott Vati Ági kétszeres világbajnok lett, nos akkor sem volt bajnoki érmes a TSC női együttese. Ilyen „előzmények” után feltétlenül érdemes kellően értékelni a tatabányai tekés hölgyek elmúlt hétvégén kiharcolt bajnoki bronzérmét. Erre kértük Faragó-Lovász Krisztinát, a csapat egyik tagját és technikai vezetőjét.

– Mind az NB I.-ben, mind a később alakult Szuperligában negyedik helyezésig már eljutott a TSC, a legutóbb éppen négy esztendeje. Éppen ezért most érthető, hogy óriási a boldogság a csapat háza táján – tudtuk meg Krisztinától.
Kicsit gonoszkodva írhatnánk azt is, hogy a nagy rivális győriek veresége nyitotta meg az bronzéremig vezető utat a tatabányai kék-fehérek előtt, ám ez így korántsem igaz. Hiszen ebben a szezonban szinte minden ellenlábasát legalább egyszer legyőzte a TSC.
 
– Amikor a Rába partján bravúros győzelmet arattunk, akkor éreztem először, hogy meglehet a bajnoki érem – emelte ki beszélgetőpartnerünk. – Aztán sikerült idegenben legyőznünk a BKV-t is. De olyan meccseket is megnyertünk, amelyen a papírforma szerint nem nekünk állt a zászló. Gondolok itt a mostani bajnok, Zalaegerszeg elleni hazai sikerünkre. Ezeknek a kiváló eredményeknek köszönhetően jutottunk el a dobogó „küszöbéig”.

A kék-fehérek a győriek előtt egy ponttal vezetve fogadták az FTC-t. Ennek ellenére, csak akkor kaparinthatták volna meg a bronzmedált, ha nyernek a Fradi ellen.
– Igazi érzelmi hullámvasút volt az utolsó meccsünk – emlékezett vissza Faragó-Lovász Krisztina. – Az utolsó pár gurítása előtt még hatvankét fa hátrányunk volt a Fradival szemben. Ám a vendégek az elején ellőtték a puskaporukat, mi viszont végig bíztunk magunkban, így behúztuk a mindent eldöntő két pontot. Ez talán annak is köszönhető, hogy ebben az idényben nem remegett meg a lányok keze a kiélezett szituációkban, illetve képesek voltak, voltunk mindig az adott, soron következő mérkőzésre összpontosítani.

A technikai vezetőtől azt is megtudtuk, hogy a TSC nevezett a Magyar Kupára is, amelyen a selejtezőkben négyes csapatok mérik össze a tudásukat, majd a fináléban – ahova a kék-fehérek is készülnek – már hattagú együttesek küzdenek egymással. Emellett az is eldőlt, hogy a Tatabánya a nemzetközi porondon, az NBC-kupában is képviselheti hazánkat.

Forrás: kemma

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió