Megyei küldötteket választott a SOSZ

 
Tatabányán, A Vértes Agorájában tartották a SOSZ (Sportegyesületek Országos Szövetsége) megyei küldöttválasztó gyűlését, melyen az 1989-ben alapított szervezet elnöke, a hivatalát 2015 decembere óta betöltő dr. Deutsch Tamás is részt vett. Az elnök megnyitó beszédében elmondta, hogy munkájával új lendületet kíván adni a szövetségnek, melynek legfontosabb feladata a magyar egyesületi rendszer megerősítése lesz a közeljövőben. (2016.04.11.)

Közgyűlés

Dr. Deutsch Tamás hozzátette, hogy a magyar sportéletet furcsa kettősség jellemzi: míg a főváros, illetve a közép- és nagyvárosok egyesületei a több csatornán (MOB, sportági szakszövetségek, helyi önkormányzatok, TAO) érkező támogatásnak köszönhetően jó anyagi helyzetben vannak, vagy legalábbis a korábbiaknál szélesebb lehetőségeik nyílnak az anyagi biztonság elérésére.

Ezzel szemben a közel 1500, kisvárosi és községi egyesület jóval nehezebb helyzetben van, az esetek többségében legfeljebb a működésüket tudják biztosítani, előrelépési lehetőségeik korlátozottabbak. A SOSZ 2017. január 1-én induló, kidolgozás alatt álló pályázati rendszerén keresztül (az előzetes tervek szerint 300 millió forintból) a kisegyesületek is nagyobb összegű támogatáshoz juthatnak majd a jövőben, elősegítve ezzel az állampolgárok sportolási lehetőségeit – tudtuk meg az elnöktől.
A küldöttgyűlés döntése értelmében három egyesület képviselheti megyénket május 27-én, a Budapesten rendezendő országos gyűlésen – tudtuk meg Májné Forisek Erzsébettől, a SOSZ alelnökétől. – A Tatabányai SC, mint alapító alanyi jogon tagja az országos küldöttgyűlésnek, emellett az új alapszabály szerint alanyi jogon minden megye küldhet még egy egyesületet, ez Komárom-Esztergom esetében a Tatai AC lett. Az országos egyesületi létszámarány alapján még egy egyesület, a Komárom VSE is részt vehet a küldöttgyűlésen.

Májné Forisek Erzsébet és dr. Deutsch Tamás

Fotók: Kiss T. József

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió