Bányásznapon kezdődik a tekebajnokság

 
A Tatabányai SC élvonalbeli női tekecsapata az elmúlt bajnokságot a hetedik helyen zárta. Ez némiképp csalódás volt a kék-fehér hölgyek számára, különösen, hogy egy-egy fontos pont megszerzése csak nüanszokon múlott. Viszont a végén az elhullajtott pontok „fényesebb” helyezésekbe kerültek. (2017.08.20)

Kezdődik a teke NB-1

A 2016–2017-es bajnokság rájátszásában még volt esélye a Tatabányai SC-nek, hogy a hetedik pozícióból előre lépjen, ám végül ez mégsem jött össze. A hetedik helyezés „hátteréről”, az szeptember 2-án induló idényről beszélgettünk Faragó-Lovász Krisztinával, a csapat játékosával és technikai vezetőjével.
– Tavaly meglehetősen nehezen állt össze a társaság, mivel Járfásné és a lánya, Vivien is a Rába partjára igazolt – mondta Krisztina. – Két játékos nagyon hiányzott a keretünkből, volt, hogy alig tudtunk egy-egy meccsre kiállni. Ennek ellenére állíthatom, hogy egy kis szerencsével és egy kicsit több önbizalommal előrébb végezhettünk volna. Hiszen az esetünkben egy jól összekovácsolódott, jó hangulatú társaságról beszélhetünk…
A technikai vezető azt is megemlítette, hogy az egyéni országos bajnokságra bejutott tatabányai versenyzők sem alkottak az idén maradandót. Sem Zsiros Andi, sem Németh Kinga, sem pedig Povedákné, Gizus nem jutott a legjobb tizenkettőbe. Ennek dacára, az ob második napján, az úgynevezett sprintversenyen Gizus (69 évesen) legyőzte a válogatott Sáfrány Anitát…
– Az idén már július második felében megkezdtük a felkészülést a 2017–2018-as pontvadászatra – emelte ki beszélgetőpartnerünk. – Hetente kétszer edzünk. Emellett aki tud, fut és kondizik is, sőt, időközben már a golyók is előkerültek. Szerencsére senki nem távozott tőlünk, viszont érkezett két fiatal Sárisápról, egy ikerpár, Demeter Dorina és Ramóna. Időközben pedig Járfás Vivien is visszatért hozzánk Győrből. Rá már a felnőttek között számítunk. Úgy gondolom, végre nem lesznek létszámgondjaink.
A sorsolás nem volt túl kegyes a „Bányász-lányokhoz”, hiszen az első három fordulóban, három nagyon erős riválissal találkoznak. A bányásznapi, hazai nyitányon a Balatoni Vasast fogadják. Aztán a sokszoros bajnok Rákoshegy I. következik a fővárosban, majd jön a zalaegerszegi ZÁÉV-ZTE.
– Mivel közvetlen ellenlábasaink közül néhány gárda meggyengült, elképzelhető, hogy ebben a szezonban előbbre végezhetünk – hangsúlyozta lapunknak Faragó-Lovász Krisztina. – Igaz, a győriek nagyon belehúztak, sok új tekést igazoltak, velük minden csapatnak számolnia kell. Azért szerintem a negyedik hely elérhető. A dobogóhoz óriási bravúrra lenne szükség.
Forrás: kemma.hu

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió